Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Sr. Java Developer DevOps

Apeldoorn
36 uren
21 februari 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Sr. Java Developer DevOps

LET OP: Deze aanvraag is NIET geschikt voor ZZP'ers

Voor het Ontvangen Fundament en Configuratie team zijn we op zoek naar een ervaren Java (lead) developer. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van functionaliteit om te voldoen aan de toenemende vraag van de business / Product Manager. Naast functionaliteit zijn stabiliteit, robuustheid, performance en onderhoudbaarheid van de applicaties cruciaal. Het mee uitdenken en toepassen van nieuwe technieken en methoden behorend bij DevOps werken op Openshift platform spreekt je ook aan.

Je bent een enthousiaste developer die pragmatisch is en een hands-on mentaliteit heeft. Je bent niet alleen "eager" om zelf te leren maar juist ook gericht om als team te leren en groeien. Bij voorkeur heb je ruime ervaring in een DevOps omgeving en heeft werken in een scrum / agile team geen geheimen meer voor jou. Je collega's meenemen op jouw ontwikkelreis en in staat zijn als lead developer om snelheid in ontwikkeling te houden spreekt jou enorm aan.

Achtergrond opdracht
De afdeling Ontvangen en Mededelen (O&M) omvat alle applicaties die binnenkomende en uitgaande informatiestromen (papier én digitaal) van de Belastingdienst verwerken en/of routeren. Populair gezegd is O&M de digitale postkamer van de bedrijfsprocessen bestaande uit Aangifte, Aanslag, Inning, Gegevens, Douane en Toeslagen. Ten behoeve van de vele informatiestromen is er sprake van informatie-uitwisseling tussen diverse O&M applicaties onderling, maar natuurlijk ook daarbuiten.

Binnen O&M hebben we een nieuwbouwtraject lopen waarmee we de komende jaren meerdere applicaties vervangen. Hiervoor maken we gebruik van nieuwe technieken en methoden. We ontwikkelen een microservicelandschap op een containerhosting platform (OpenShift) waarbij we zoveel mogelijk geautomatiseerd voortbrengen. Door het landschap in stapjes op te bouwen en naar productie te brengen implementeren we ook DevOps binnen het team.

Zowel qua techniek als werkwijze zijn we dan ook volop in beweging. Het team is divers qua opbouw en kenmerkt zich door een open en fijne sfeer waarin samen de goede dingen goed doen voorop staat. We zoeken een ervaren developer die het leuk vindt om in een team samen te werken aan mooie oplossingen.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Java JEE
 • Containerisatie
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring als Java-ontwikkelaar met JavaEE (Minimaal 7 jaar)
 • Kennis en ervaring met Agile/SCRUM (Minimaal 3 jaar)
 • Ervaring met Container Hosting Platform (bijv. Openshift) (Minimaal 2 jaar)
 • Ervaring met werken in een Dev/Ops team (Minimaal 2 jaar)

Wensen
Overige functiewensen:

Teamspeler die het leuk vindt kennis te delen, maar ook te vergoten in contact met collega's.
Pre of willend om hier over te leren:

 • Openshift
 • Kafka
 • Pub/Sub systeem
 • Argo CD
 • Tekton

Aanvullende kennis:

 • JAVA, JEE, Container Platforms (Openshift), SOA, Microservices, DB2, MQ, FTD, Bitbucket, Jira, Confluence, xml

Competenties:

 • Analyseren, Samenwerken, Communiceren, Creativiteit, Coachen, Resultaatgericht

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Leonie kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Leonie. Zo geregeld.

recruiter image

Leonie Jansma

IT Recruitment Consultant Belastingdienst