Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Senior Data Modelleur

Den Haag
36 uren
8 maart 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever IND zijn wij op zoek naar een Senior Data Modelleur. Reageren voor 14 maart 2024.

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Data Modelleur om deel te nemen aan ons vernieuwingsproject voor het opzetten van een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een essentiële rol spelen in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van robuuste data-modellen die de basis vormen voor analyse en rapportage binnen ons bedrijf. Als Senior Data Modelleur ben je verantwoordelijk voor het volgende:
- Ontwerp en ontwikkeling van data-modellen: Je zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en implementeren van data-modellen die voldoen aan de behoeften van het bedrijf, met een focus op zowel Data Vault als Kimball-methodologieën, afhankelijk van de specifieke vereisten van het project.
- Implementatie van modellen in WhereScape: Je zal ook verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de ontwikkelde data-modellen in WhereScape, waarbij je ervoor zorgt dat de modellen efficiënt en consistent worden geïmplementeerd volgens de vastgestelde standaarden en best practices.
- Normalisatie en optimalisatie van gegevensstructuren: Je zal expertise inbrengen in het normaliseren en optimaliseren van gegevensstructuren, waarbij je ervoor zorgt dat de modellen efficiënt zijn in termen van opslag en prestaties, terwijl ze ook flexibel genoeg zijn om aanpasbaar te blijven aan veranderende bedrijfsbehoeften.
- Samenwerking met data engineers: Je zal nauw samenwerken met het data engineering team om ervoor te zorgen dat de benodigde gegevens correct worden gemodelleerd en beschikbaar zijn voor gebruik in het BI-platform, waarbij je zorgt voor een naadloze integratie tussen de data-modellen en de onderliggende infrastructuur.
- Kwaliteitsborging van gegevens: Je zal verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de kwaliteit en consistentie van de gegevens binnen de data-modellen, waarbij je gebruik maakt van best practices en geavanceerde technieken voor gegevensbeheer en -validatie.
- Documentatie en kennisoverdracht: Je zal gedetailleerde documentatie verstrekken van de ontwikkelde data-modellen en bijbehorende processen, en zal trainingen verzorgen voor andere teamleden om hun begrip van de modellen te vergroten.

Achtergrond opdracht

De IND heeft een ambitieus vernieuwingstraject ingezet om zijn BI capaciteiten te verbeteren. Met het oog op het versnellen van de reactietijd op veranderende omstandigheden, is de IND gestart om een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform op te zetten. De doelstellingen van dit vernieuwingsproject zijn veelzijdig. Eén van de belangrijkste doelen is het verkorten van de time to market voor nieuwe analyses en rapportages, waardoor de IND sneller en flexibeler kan inspelen op veranderende omstandigheden. Om dit te bereiken, is het cruciaal om de ontwikkeling en implementatie van BI-oplossingen te versnellen en te stroomlijnen. Als onderdeel van dit initiatief is het overstappen in gang gezet naar een modern BI-platform gebaseerd op de Microsoft BI-stack, aangevuld met WhereScape voor automatisering van het ontwikkelingsproces. Dit nieuwe platform zal een solide basis bieden voor het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens uit verschillende bronnen en zal een gestroomlijnde, efficiënte workflow mogelijk maken voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van BI-oplossingen. Al met al vertegenwoordigt dit vernieuwingsproject een belangrijke stap voorwaarts in de digitale transformatie van de IND, waarbij data wordt omgezet in waardevolle inzichten die de informatiepositie versterken.

Over de organisatie

De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen. DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk. De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl - mijnIND). De cultuur van de IND kenmerkt zich door de grote betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel vanwege het maatschappelijke belang van de organisatie. IND’ers zijn erg behulpzaam en werken resultaatgericht.

Functie-eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het werken met relationele databases en kennis van SQL.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar relevante werk ervaring in een business intelligence werkomgeving (Data warehouse).
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werk ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van data-modellen binnen een BI-context.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werk ervaring met zowel Data Vault als Kimball-methodologieën (zoals ontwerpen in een data vault) of is hierin gecertificeerd.
Wensen
Overige functiewensen:
  • Studie zoals: Bestuurskunde, Economie en Bedrijfseconomie, Econometrie, Fiscale Economie, International Business
Aanvullende kennis:
  • Uitstekende communicatievaardigheden en vermogen om complexe concepten eenvoudig uit te leggen aan verschillende belanghebbenden. Proactief denken en het vermogen om zelfstandig problemen te identificeren en op te lossen. Vermogen om effectief te functioneren als onderdeel van een team en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek. Ervaring met Wherescape 3D Ervaring met Agile werken en goede samenwerkingsvaardigheden.
Competenties:
  • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, met aandacht voor detail. Uitstekende communicatievaardigheden en vermogen om complexe concepten eenvoudig uit te leggen aan verschillende belanghebbenden. Proactief denken en het vermogen om zelfstandig problemen te identificeren en op te lossen. Vermogen om effectief te functioneren als onderdeel van een team en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Max kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Max. Zo geregeld.

recruiter image

Max Vunderink

IT Recruiter West-Nederland