Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Cloud platform Engineer (systeembeheerder)

's-Gravenhage
36 uren
11 maart 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever bij het COA, zijn wij opzoek naar een cloud platform engineer (systeembeheerder). Reageren kan tot 18 maart.

Ben jij een Cloud professional met kennis van cloudbased operations en zoek je de kans om jezelf in een klein, nieuw team te ontwikkelen? Ben je bedreven in het ontwerpen en bouwen van pipelines? Wij zoeken een gedreven Cloud Platform Engineer om ons Cloud Competence Center te versterken. Jouw team, het Cloud Competence Center Je gaat deel uitmaken van het Cloud Competence Center (CCC), een nieuw team dat helemaal gefocust is op de verdere cloudgang en clouddienstverlening binnen het COA. Het CCC gaat in 2024 van start en zal samen met jou bestaan uit 6 Cloud professionals. Het CCC is verantwoordelijk voor beheren, door ontwikkelen en optimaliseren van het Azure Trusted Cloud platform. Het CCC werkt nauw samen met en faciliteert het DevOps-teams die solutions en/of applicaties ontwikkelen en beheren op de ingerichte en beschikbaar gestelde “landingzones”. Vanuit het CCC worden de run- en operationsactiviteiten uitgevoerd om dit gestroomlijnd te laten verlopen.

Functieomschrijving

Als Cloud Platform Engineer beheer je het Azure Trusted Cloud Platform en voert optimalisaties en verbeteringen door. Je zorgt ervoor dat het Platform veilig is en functioneert zoals verwacht. Daarnaast faciliteer je DevOps-teams met tools en kennis.

Als Cloud Platform Engineer voer je de volgende taken uit:

  • Azure Policies: bouwen, beheren en onderhouden door middel van Infrastructure as Code.
  • Azure DevOps YAML pipelines: ontwerpen, bouwen en onderhouden ter ondersteuning van het geautomatiseerd leveren van een Azure landing zone.
  • Terraform: ontwerpen, bouwen en onderhouden van Terraform modules ter ondersteuning van ons eigen Azure landing zone product en ter ondersteuning voor de DevOps teams.
  • Operations: inrichten en uitvoeren van monitoring en backup.

Functie-eisen

Voor deze functie is het belangrijk om stevig in je schoenen te staan, door de regie te nemen bij het doorvoeren van verbeteringen en hier proactief op in te spelen. Je toont lef, vertrouwt op je eigen kunnen en hebt ervaring met enterprise organisaties en transities binnen enterprise omgevingen. Daarnaast is een hands-on mentaliteit essentieel en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. In deze functie is er bovendien ruimte voor verdere ontwikkeling en de mogelijkheid door te groeien naar senior niveau.

Wat vragen we van jou?

Als Cloud Platform Engineer beschik je over de volgende kennis en ervaring:

  • Minimaal 2 jaar ervaring met het werken in een Azure Cloud omgeving.
  • Minimaal hbo opleiding op het gebied van Informatica.
  • Aantoonbare ervaring met Azure Fundamentals, Azure Administrator en Security Technologies en de bereidheid je verder te certificeren.
  • Gedegen kennis van de concepten, Microsoft Cloud Adoption Framework en Enterprise Scale Landing Zones.
  • Ervaring met tools zoals Terraform, Powershell en Azure DevOps is een pluspunt.
  • Gedegen kennis van de onderliggende concepten van Network, Storage & Compute is een pluspunt.  

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Maron kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Maron. Zo geregeld.

recruiter image

Maron Oude Groeniger

IT-Recruiter West-Nederland