Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Senior Data Engineer

Den Haag
36 uren
12 maart 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever IND zijn wij op zoek naar een Senior Data Engineer. Reageren kan tot 18 maart 2024. 

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Data Engineer om deel te nemen aan een dynamisch vernieuwingsproject voor het opzetten van een nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een cruciale rol spelen in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van geavanceerde data pipelines en infrastructuren binnen ons bedrijf.

Als Senior Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het volgende:

 • Ontwerp en ontwikkeling van data pipelines: je zal betrokken zijn bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van robuuste en schaalbare data pipelines die gegevens verzamelen, verwerken en transformeren voor analyses en rapportages.
 • Implementatie van het nieuwe BI-platform: je zal actief deelnemen aan de implementatie van het nieuwe BI-platform, waarbij je ervoor zorgt dat het voldoet aan de technische vereisten, beheer- en architectuurstandaarden van het project.
 • Gebruik van MS BI Stack-tools: er wordt verwacht dat je uitgebreide ervaring hebt met tools zoals SQL Server Integration Services (SSIS), Master Data Services (MDS) en SQL Server voor het ontwikkelen van geavanceerde data-oplossingen.
 • Kennis van WhereScape: ervaring met WhereScape is vereist, omdat deze tool zal worden gebruikt in het vernieuwingsproject voor het automatiseren van het ontwikkelingsproces en het versnellen van de oplevering van data pipelines.
 • Ervaring met GIT: bij voorkeur heb je ervaring met GIT voor versiebeheer van data-gerelateerde artefacten, zoals ETL-processen, datawarehousing-ontwerpen en data models.
 • Agile Scrum-werkmethodologie: het project volgt een Agile Scrum-werkmethodologie. Daarom is ervaring met Agile werken een pre, inclusief het deelnemen aan sprint planning, daily stand-ups, sprint reviews en retrospectives.


Achtergrond opdracht

De IND heeft een ambitieus vernieuwingstraject ingezet om zijn BI capaciteiten te verbeteren. Met het oog op het versnellen van de reactietijd op veranderende omstandigheden, is de IND gestart om een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform op te zetten. De doelstellingen van dit vernieuwingsproject zijn veelzijdig. Eén van de belangrijkste doelen is het verkorten van de time to market voor nieuwe analyses en rapportages, waardoor de IND sneller en flexibeler kan inspelen op veranderende omstandigheden. Om dit te bereiken, is het cruciaal om de ontwikkeling en implementatie van BI-oplossingen te versnellen en te stroomlijnen. Als onderdeel van dit initiatief is het overstappen in gang gezet naar een modern BI-platform gebaseerd op de Microsoft BI-stack, aangevuld met WhereScape voor automatisering van het ontwikkelingsproces. Dit nieuwe platform zal een solide basis bieden voor het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens uit verschillende bronnen en zal een gestroomlijnde, efficiënte workflow mogelijk maken voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van BI-oplossingen. Een belangrijk aspect van dit vernieuwingsproject is de implementatie van een nieuw datawarehouse, dat wordt ontworpen volgens de principes van Data Vault en Kimball. Dit hybride model zal zorgen voor flexibiliteit, schaalbaarheid en consistentie in de opslag en het beheer van bedrijfsgegevens. Bovendien zal de model driven benadering, ondersteund door WhereScape automation, helpen bij het automatiseren van het generatieproces van het datawarehouse, waardoor de ontwikkeltijd verder wordt verkort. Al met al vertegenwoordigt dit vernieuwingsproject een belangrijke stap voorwaarts in de digitale transformatie van de IND, waarbij data wordt omgezet in waardevolle inzichten die de informatiepositie versterken. De rol van de Senior Data Engineer is van cruciaal belang in het realiseren van deze doelstellingen, door het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de essentiële data-infrastructuur die de ruggengraat vormt van het nieuwe BI-platform.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in een business intelligence werkomgeving;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met de MS BI Stack, zoals SSIS en MDS;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Wherescape Red, Wherescape 3D;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Data Vault.

Wensen
Aanvullende kennis:

 • Ervaring met GIT voor versiebeheer van data-gerelateerde artefacten Je kunt werken in teamverband en ervaring met Agile/scrum.

Competenties:

 • Sterke probleemoplossende en analytische vaardigheden. Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Proactief denken en het vermogen om zelfstandig problemen te identificeren en op te lossen. Vermogen om effectief te functioneren als onderdeel van een team en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Max kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Max. Zo geregeld.

recruiter image

Max Vunderink

IT Recruiter West-Nederland