Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Architect Digital Service Design

Den Haag
36 uren
12 maart 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever IND zijn wij op zoek naar een Architect Digital Service Design. Reageren kan tot 18 maart 2024. 

De IND heeft voor de dienstverlening richting een aantal van haar (zakelijke) klanten een portalen-omgeving ingericht, waarop onder andere onze digitale aanmeldformulieren staan. Als onderdeel van het programma TIV, waarin we alle primaire processen van de IND stapsgewijs vervangen, is er behoefte aan een nieuwe blik op de manier waarop we deze dienstverlening inrichten.

Jij neemt kennis en ervaring mee op het gebied van de manier waarop wij verschillende kanalen kunnen inzetten om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen, met zelfredzaamheid als belangrijk uitgangspunt. Je kent de meest gangbare platformen en technologie, bent thuis in koppelvlakken met andere systemen (en bij voorkeur binnen de Rijksoverheid) en hoe we deze veilig inrichten. Je kunt een vertaling maken van ons digital service design en dienstverleningsconcept naar de benodigde applicatiecomponenten, en bent in staat deze indeling goed te motiveren en te verwoorden. Je droomt in digitale formulieren, maar wil deze eigenlijk nog interactiever en intelligenter maken.

Je zoekt samenhang met de architectuur van de Vernieuwing en verbinding met de andere architecten die aan de Vernieuwing werken. Je schakelt makkelijk tussen belangen en werkt doelgericht naar het resultaat toe. Dat resultaat is een geloofwaardige en moderne architectuur van de digitale dienstverlening te positioneren in het (applicatie)landschap van de Vernieuwing, die wordt gedragen door de verschillende stakeholders binnen de IND.

Achtergrond opdracht
Bij de IND ontwikkelen en beheren we zelf het systeem dat ons primair proces ondersteunt. Het Productiehuis is daarbij de thuisbasis van ongeveer 300 professionals die in agile teams en projectteams voor het hele proces van analyse tot applicatiebeheer zorgen.

De hoofdtaken van het Productiehuis zijn:

 • Het realiseren van software en diensten in het voortbrengingsproces (productieproces) in de agile teams.
 • Het toewijzen van professionals aan de agile teams en projectteams.
 • Het plannen en realiseren van releases.; • Het stimuleren en faciliteren van deskundigheidsbevordering door de professionals.

De IND heeft de ambitie om naar een moderne datagedreven- en informatiegestuurde organisatie te groeien. Om daar te komen zal de komende jaren het applicatielandschap drastisch veranderen en moderniseren. Daarbij zullen we gebruik maken van de nieuwste techniek. Kortom je komt binnen op een moment met veel uitdaging waar je je ervaring in kwijt kan, en tegelijk werkt aan een IND met een toekomstgerichte informatievoorziening.


Functie-eisen

 • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met het toepassen van architectuurraamwerken in het algemeen en TOGAF in het bijzonder; is dan ook TOGAF gecertificeerd.
 • De kandidaat heeft aantoonbare kennis van ArchiMate en is gecertificeerd.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO of WO-opleiding. (Minimaal 7 jaar)
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring als system architect. (Minimaal 5 jaar)
Wensen
Overige functiewensen:
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring binnen de Rijksoverheid.; De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van IT.
Aanvullende kennis:
 • De kandidaat heeft ervaring met werken in complexe primair proces omgevingen en de verbinding daarvan met de klanten van een organisatie
Competenties:
 • De aangeboden kandidaat kan goed schakelen tussen eisen en wensen aan de ene kant en kaders aan de andere kant; schrijft en presenteert makkelijk op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen.
 • De aangeboden kandidaat's afgeronde HBO of WO-opleiding is in de richting van IT.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Maron kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Maron. Zo geregeld.

recruiter image

Maron Oude Groeniger

IT-Recruiter West-Nederland