Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Senior BI Specialist SSAS

Den Haag
36 uren
13 maart 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever IND zijn wij op zoek naar een Senior BI Specialist SSAS. Reageren kan tot 19 maart 2024.

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior BI Specialist met diepgaande expertise in SQL Server Analysis Services (SSAS) en uitstekende vaardigheden in Power BI om deel te nemen aan ons ambitieuze vernieuwingsproject voor het opzetten van een nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een sleutelrol spelen in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van geavanceerde analyse- en rapportageoplossingen die cruciaal zijn voor het succes van het project.

Als Senior BI Specialist met focus op SSAS en Power BI ben je verantwoordelijk voor het volgende:

 • Ontwerp en ontwikkeling van SSAS-kubussen: Je zal diepgaande expertise inbrengen in SQL Server Analysis Services (SSAS) voor het ontwerpen, bouwen en optimaliseren van multidimensionale en tabulaire modellen die worden gebruikt voor geavanceerde analyse en rapportage.
 • Implementatie van Power BI-rapportages: Je zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van interactieve rapporten en dashboards in Power BI.
 • Governance: Bij het opzetten van een nieuw BI Platform is ook het inrichten van zaken als autorisaties, rapportagelandschap, werkwijze en overige governance van belang. Je bent verantwoordelijk voor het inrichten van deze zaken binnen SSAS en Power BI.
 • Optimalisatie van prestaties: Je zal zich richten op het optimaliseren van de prestaties van SSAS-kubussen en Power BI-rapportages, waarbij je gebruik maakt van best practices en geavanceerde technieken om snelle en responsieve analytische ervaringen te bieden aan gebruikers.
 • Samenwerking: Je zal nauw samenwerken met het team om ervoor te zorgen dat de benodigde gegevens beschikbaar zijn en correct worden gemodelleerd voor gebruik in SSAS en Power BI.
 • Kennisdeling en training: Je zal fungeren als een technische expert binnen het team, waarbij je kennis deelt en trainingen verzorgt over SSAS en Power BI voor andere teamleden indien nodig.


Achtergrond opdracht

De IND heeft een ambitieus vernieuwingstraject ingezet om zijn BI capaciteiten te verbeteren. Met het oog op het versnellen van de reactietijd op veranderende omstandigheden, is de IND gestart om een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform op te zetten. De doelstellingen van dit vernieuwingsproject zijn veelzijdig. Eén van de belangrijkste doelen is het verkorten van de time to market voor nieuwe analyses en rapportages, waardoor de IND sneller en flexibeler kan inspelen op veranderende omstandigheden. Om dit te bereiken, is het cruciaal om de ontwikkeling en implementatie van BI-oplossingen te versnellen en te stroomlijnen. Als onderdeel van dit initiatief is het overstappen in gang gezet naar een modern BI-platform gebaseerd op de Microsoft BI-stack, aangevuld met WhereScape voor automatisering van het ontwikkelingsproces. Dit nieuwe platform zal een solide basis bieden voor het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens uit verschillende bronnen en zal een gestroomlijnde, efficiënte workflow mogelijk maken voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van BI-oplossingen. Het BI-platform zal uiteindelijk worden ontsloten via Power BI, waarbij SSAS-kubussen worden gebruikt als bron voor geavanceerde analyses en multidimensionale rapportage. Dit zal de gebruikers voorzien van krachtige analytische mogelijkheden en intuïtieve rapportages die hen in staat stellen om snel inzichten te verkrijgen en weloverwogen beslissingen te nemen. Al met al vertegenwoordigt dit vernieuwingsproject een belangrijke stap voorwaarts in de digitale transformatie van de IND, waarbij data wordt omgezet in waardevolle inzichten die de informatiepositie versterken.


Functie-eisen

 • De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar relevante ervaring in een business intelligence werkomgeving (Data Warehouse).
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met SQL Server Analysis Services (SSAS), zowel multidimensionaal als tabulair.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met Power BI.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met SQL Server of met MS SQL Server.
Wensen
Overige functiewensen:
 • Studie zoals: Bestuurskunde, Economie en Bedrijfseconomie, Econometrie, Fiscale Economie, International Business
Aanvullende kennis:
 • Uitstekende communicatievaardigheden en vermogen om complexe concepten eenvoudig uit te leggen aan verschillende belanghebbenden. Proactief denken en het vermogen om zelfstandig problemen te identificeren en op te lossen. Vermogen om effectief te functioneren als onderdeel van een team en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek. Ervaring met GIT voor versiebeheer van BI-artefacten Ervaring met Agile werken en goede samenwerkingsvaardigheden.
Competenties:
 • Sterke probleemoplossende en analytische vaardigheden. Uitstekende communicatievaardigheden en vermogen om complexe concepten eenvoudig uit te leggen aan verschillende belanghebbenden. Proactief denken en het vermogen om zelfstandig problemen te identificeren en op te lossen. Vermogen om effectief te functioneren als onderdeel van een team en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Max kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Max. Zo geregeld.

recruiter image

Max Vunderink

IT Recruiter West-Nederland