Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Solution Architect Analytics

Apeldoorn
36 uren
16 april 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Solution Architect Analytics

Let op: Deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP'ers

Functieomschrijving Solution Architect

Binnen het domein Analytics in de Belastingdienst is er een transitie gaande van werkwijze en platform. Voor de uitwerking en vertaling van gebruikerswensen enerzijds en de bestuurlijke visie van de IT-aanpassingen anderzijds, vorm jij een belangrijke schakel.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de architectuur voor een solution. Deze solution positioneer je als onderdeel van het gehele domein Analytics. Je bent een sparringpartner voor de domeinarchitect, het IV team, de productmanagers en de eindgebruiker.


Achtergrond opdracht

De organisatie Generieke Voorzieningen (GV) omvat alle infrastructuur, capabilities en tooling die nodig zijn om diensten te leveren die burgers, bedrijven en (kantoor)medewerkers ondersteunen op het gebied van Interactie, Invordering, Toezicht, Data Intelligence, Management Control processen en Analytics. De voorzieningen die Generieke Voorzieningen levert omvatten de infrastructuur, de halffabricaten (inclusief exploitatie en beheer van deze producten) en de hiervoor benodigde tooling, zowel generiek als maatwerk. In dit onderdeel worden ook de voorzieningen voor gegevensontsluiting gepositioneerd die het mogelijk maken Generieke Voorzieningen zo onafhankelijk mogelijk van de Integratie Business Services door te ontwikkelen. Ook heeft dit onderdeel de opdracht de wijze waarop innovatie/vernieuwing van technologie en het verder versnellen van de voortbrenging blijvend aangejaagd kan worden, te blijven onderzoeken.


De CoE Analytics staat opgesteld voor het realiseren en onderhouden van een schaalbare, wendbare en robuuste Analytics infrastructuur voor de Belastingdienst. Door goed te luisteren naar klanten en op een juiste manier te prioriteren, is het team in staat om deze services 'fit-for-purpose' te leveren. Streven hierbij is altijd het continue verbeteren van de verschillende aspecten van de services. De CoE Analytics is een team van ervaren System- en Solution-engineers die voor de Belastingdienst een veilig platform en diverse services op het gebied van Analytics leveren. Denk hierbij aan: Belastingdienst Data Platform, Analytical Data Perimeter, SAS Grid Computing, SAS Visual Analytics, Self Service Analytics, Desktop Client Services en de Teradata Appliances. De CoE is een autonome eenheid, georganiseerd volgens de principes van Agile/Scrum/DevOps, die verantwoordelijk is voor de realisatie, continuïteit en functionele werking van de verschillende services.

Het IT-landschap van de CoE Analytics beslaat vele honderden systemen, zowel fysiek als virtueel, de meeste daarvan zijn Linux gebaseerd. Op deze systemen draait Analytics software, voornamelijk SAS maar ook andere producten zoals Database- en Shared-filesystemen en Open-source toolkits zoals Python en R, onderverdeeld in de verschillende services waarmee wij de diverse Analytics infrastructuurvoorzieningen voor de Belastingdienst invullen. Deze wereld is bovendien volop in beweging onder invloed van een toename van interne klantgroepen qua aantal en in gebruik en onder invloed van security, privacy en continuity richtlijnen.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met TOGAF en met actuele ontwikkelingen, zoals microservices, containertechnologie, bouwblokken en development pipelines, met daarbij het gebruik van architectuurtools zoals Archimate
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het oplossen van complexe IT-vraagstukken in multidisciplinair verband
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het ophalen van wensen en behoeftes bij eindgebruikers en deze kan je vertalen naar logische architectuurplaten
 • Je hebt kennis op het gebied van Informatiemanagement en analytics
 • Kennis van TOGAF, Archimate
 • HBO (Minimaal 3 jaar)

Wensen

 • Kennis van platformen voor analytics en BI oplossingen is een pré
 • Ervaring met SAS en/of Teradata infrastructuur
 • Ervaring als solution architect in een overheidsorganisatie

Competenties:

 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Analyseren
 • Initiatiefrijk

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Kim kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Kim. Zo geregeld.

Kim Maandag

IT Recruiter Belastingdienst