Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Senior Data Engineer

Den Haag
36 uren
26 april 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever IND zijn wij op zoek naar een Senior Data Engineer. Reageren kan tot 8 mei 2024. 

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Data Engineer om deel te nemen aan een dynamisch vernieuwingsproject voor het opzetten van een nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een cruciale rol spelen in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van geavanceerde data pipelines en infrastructuren binnen ons bedrijf. Als Senior Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het volgende:
- Ontwerp en ontwikkeling van data pipelines: Je zal betrokken zijn bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van robuuste en schaalbare data pipelines die gegevens verzamelen, verwerken en transformeren voor analyses en rapportages. Ervaring met het opzetten van data pipelines is een vereiste.
- Implementatie van het nieuwe BI-platform: Je zal actief deelnemen aan de implementatie van het nieuwe BI-platform, waarbij je ervoor zorgt dat het voldoet aan de technische vereisten, beheer- en architectuurstandaarden van het project.
- Gebruik van MS BI Stack-tools: Er wordt verwacht dat je uitgebreide ervaring hebt met de volledige MS BI Stack, zoals SQL Server Integration Services (SSIS), Master Data Services (MDS) en SQL Server voor het ontwikkelen van geavanceerde data-oplossingen.
- Kennis van WhereScape: Bij voorkeur ervaring met WhereScape, omdat deze tool zal worden gebruikt in het vernieuwingsproject voor het automatiseren van het ontwikkelingsproces en het versnellen van de oplevering van data pipelines.
- Ervaring met GIT: Ervaring met GIT is vereist voor versiebeheer van data-gerelateerde artefacten, zoals ETL-processen, datawarehousing- ontwerpen en data models. Tevens heb je ervaring met het opzetten deploys, releases en CI/CD binnen GIT.
- Ervaring met ETL orchestratie: Je hebt ervaring met het opzetten van ETL orchestratie, denk hierbij aan het inrichten van ETL runs en het inregelen van foutafhandeling en monitoring.
- Agile Scrum-werkmethodologie: Het project volgt een Agile Scrum-werkmethodologie. Daarom is ervaring met Agile werken een pre, inclusief het deelnemen aan sprint planning, daily stand-ups, sprint reviews en retrospectives.


Achtergrond opdracht

De IND heeft een ambitieus vernieuwingstraject ingezet om zijn BI capaciteiten te verbeteren. Met het oog op het versnellen van de reactietijd op veranderende omstandigheden, is de IND gestart om een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform op te zetten. De doelstellingen van dit vernieuwingsproject zijn veelzijdig. Eén van de belangrijkste doelen is het verkorten van de time to market voor nieuwe analyses en rapportages, waardoor de IND sneller en flexibeler kan inspelen op veranderende omstandigheden. Om dit te bereiken, is het cruciaal om de ontwikkeling en implementatie van BI-oplossingen te versnellen en te stroomlijnen. Als onderdeel van dit initiatief is het overstappen in gang gezet naar een modern BI-platform gebaseerd op de Microsoft BI-stack, aangevuld met WhereScape voor automatisering van het ontwikkelingsproces. Dit nieuwe platform zal een solide basis bieden voor het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens uit verschillende bronnen en zal een gestroomlijnde, efficiënte workflow mogelijk maken voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van BI-oplossingen. Een belangrijk aspect van dit vernieuwingsproject is de implementatie van een nieuw datawarehouse, dat wordt ontworpen volgens de principes van Data Vault en Kimball. Dit hybride model zal zorgen voor flexibiliteit, schaalbaarheid en consistentie in de opslag en het beheer van bedrijfsgegevens. Bovendien zal de model driven benadering, ondersteund door WhereScape automation, helpen bij het automatiseren van het generatieproces van het datawarehouse, waardoor de ontwikkeltijd verder wordt verkort. Al met al vertegenwoordigt dit vernieuwingsproject een belangrijke stap voorwaarts in de digitale transformatie van de IND, waarbij data wordt omgezet in waardevolle inzichten die de informatiepositie versterken. De rol van de Senior Data Engineer is van cruciaal belang in het realiseren van deze doelstellingen, door het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de essentiële data-infrastructuur die de ruggengraat vormt van het nieuwe BI-platform.


Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgerond HBO diploma.
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in een business intelligence werkomgeving.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met de MS BI Stack, vooral SSIS en MDS
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met GIT voor versiebeheer en het opzetten van release, deploy en CI/CD pipelines
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het opzetten van ETL orchestratie.

Wensen
Aanvullende kennis:

 • Kennis en ervaring met WhereScape voor automatisering van data-ontwikkeling.
 • Je kunt werken in teamverband en hebt ervaring met Agile/scrum.

Competenties:

 • Sterke probleemoplossende en analytische vaardigheden.
 • Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden.
 • Proactief denken en het vermogen om zelfstandig problemen te identificeren en op te lossen.
 • Vermogen om effectief te functioneren als onderdeel van een team en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek.
 • Ervaring met powershell scripting.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Maron kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Maron. Zo geregeld.

Maron Oude Groeniger

IT-Recruiter West-Nederland