Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Adviseur Datastrategie

Den Haag
36 uren
1 mei 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn wij op zoek naar een Adviseur Datastrategie.

Beschrijving afdeling:

De Kansspelautoriteit is de toezichthouder op de markt voor de kansspelen. Wij zijn een zelfstandig bestuursorgaan en voeren in opdracht van de minister voor Rechtsbescherming het Nederlandse kansspelbeleid uit. Bij het uitvoeren hiervan zijn wij onafhankelijk. Onze taken zijn onder andere vastgelegd in de Wet op de kansspelen.

Je krijgt een veelzijdige functie in een team van bevlogen mensen. Je kunt daadwerkelijk een verschil maken voor een veilig kansspelaanbod in Nederland. Onze lijnen zijn kort. De sfeer is informeel en persoonlijk. Werkplezier vinden we belangrijk. Je krijgt snel verantwoordelijkheid, gedrevenheid en initiatief worden gewaardeerd. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling. We bieden een goed introductieprogramma en er zijn ruime opleidingsmogelijkheden.

Achtergrondopdracht:

De Ksa heeft recentelijk haar datastrategie en roadmap voor datamanagement opgesteld. Voor de begeleiding bij de implementatie zoekt de Ksa een adviseur datamanagement die in een regierol en met inhoudelijk advies kan bijdragen aan de verschillende werkzaamheden uit de strategie-roadmap.

Gevraagde werkzaamheden:

Activiteiten die onder meer beoogd zijn vanuit de strategie-roadmap, zijn:

 • Initiëren van meer specifieke planning en helpen bij het opstellen van een implementatieplan voor de komende 1 à 2 jaar op basis van de strategie-roadmap;
 • Helpen opstellen van een communicatieplan om de datastrategie uit te dragen richting medewerkers;
 • Ondersteunen bij de werving van een ‘kwartiermaker datamanagement’ die bij de Ksa verantwoordelijk wordt voor de projectmatige aansturing van de implementatie-werkzaamheden uit de roadmap.  
 • Opleidingen datamanagement voor management en medewerkers verzorgen;
 • Begeleiding van datamanagement vraagstukken rond de geselecteerde use cases;
 • Het bestuur een verantwoordelijke afdelingshoofden ondersteunen bij het sturen op en bewaken van de inhoudelijke samenhang tussen de implementatie werkzaamheden tijdens de uitvoering ervan;
 • Periodiek actualiseren van de roadmap en bewaken dat deze in lijn blijft met lange termijn doelstellingen en verandervermogen van de organisatie.


Functie-eisen

 • Kandidaat is minimaal afgestudeerd in WO bedrijfskunde, rechten, informatiekunde of vergelijkbaar.
 • Kandidaat is DAMA CDMP gecertificeerd (Minimaal Associate) 
 • Kandidaat heeft aantoonbare meerjarige ervaring met interventie- c.q. veranderstrategieën om verandering in een organisatie te kunnen bewerkstelligen.(Minimaal 3 jaar)
 • Kandidaat heeft minimaal 7 jaar ervaring op senior niveau in de context van een toezichtorganisatie of inspectie.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar Ervaringsdeskundigheid op het gebied van datamanagement in complexe organisaties en het opleiden van management en medewerkers op dit terrein.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Dennis kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Dennis. Zo geregeld.

Dennis van Dijk

Accountmanager IT Midden-Nederland