Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Senior ICT projectmanager / coördinerend business analist C&F

Utrecht
36 uren
8 mei 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Senior ICT projectmanager / coördinerend business analist C&F

Let op: Deze aanvraag is NIET geschikt voor ZZP'ers

De ICT projectmanager heeft tot taak het opstellen en opleveren van IA’s en SA’s van de genoemde werkpakketten binnen de genoemde tijdsperiode. Ondersteunende activiteiten hiervoor zijn het opstellen van de planning en tijdig realiseren van de mijlpalen. Het organiseren van richting geven aan en een trekkersrol vervullen bij de voortdurende inhoudelijke afstemmingen is hiervan een belangrijk onderdeel. Hij/zij geeft sturing en bewaakt zowel de proces als inhoudelijke kwaliteit in samenwerking met de materiedeskundigen van verschillende disciplines (o.a. business, Informatiemanagement Informatieverwerking). Dit in afstemming met en adviserend aan de business owner - en programmamanagement.

De ICT projectmanager rapporteert aan de deelprogrammamanager van het deelprogrammama van ERP ‘Rationalisatie C&F’. De opdracht is voor 36 uur per week.

Het PVE staat centraal in de opdracht en vraagt het meeste tijdsbeslag en daarnaast is er op een aantal onderdelen ook sprake van enige implementatie en verdere doorontwikkeling.

Achtergrond opdracht

Door de Belastingdienst is de financiële domeinarchitectuur “Financiën” opgesteld. Hierin is met een horizon van vijf jaar vastgelegd hoe de inrichting van de financiële administratie voor de apparaatskosten van de Belastingdienst zich de komende jaren verder moet ontwikkelen. De veranderopgave is de komende jaren omvangrijk. De Belastingdienst is bezig een Programma van Eisen (PVE) op te stellen voor de aanbesteding van een nieuw financieel systeem. Hiertoe is er in 2023 een programma ERP met een horizon van 7 jaar ingesteld. De planning is dat het PVE einde 2025 worden opgeleverd. De domeinarchitectuur “Financiën’” levert vanuit de financiële discipline een belangrijke bijdrage aan het Programma van Eisen voor de aanbesteding.

Binnen het financieel beheer, de financiële administraties en de financiële verantwoording van de Belastingdienst worden stapsgewijs veranderingen en verbeteringen doorgevoerd. De werkzaamheden zijn omschreven in termen van “werkpakketten” die verder uitgewerkt moeten worden in IA’s en SA’s, en vervolgens verder belegd en uitgevoerd moeten worden. De opdracht voor de ICT projectmanager behelst het opleveren van de IA’s en SA’s van de verschillende werkpakketten (zie hiervoor). Inhoudelijke begeleiding van en richting geven aan projectmedewerkers is cruciaal en toepassing van business- analyse is een onderdeel van de opdracht. Voor deze zoeken wij voor langere termijn een ICT projectmanager voor een periode van initieel tot einde 2024 (start z.s.m. ) met optie tot verlenging (einde februari 2026).

Functie-eisen

 • Ervaring met zowel Prince2, IPMA-C als Agile werken.
 • Praktische kennis en ervaring (Business analyse)
 • Praktische kennis en ervaring Informatie analyse)
 • Je beschikt over aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau, aangevuld met projectmanagementvaardigheden. - >5 jr jaar
 • Werkervaring met vergelijkbare trajecten een periode bij de rijksoverheid of een grote (uitvoerings-) organisatie. (Minimaal 5 jaar)
 • Ondernemend, zelfstarter en doorzetter, gewend om zich na een inwerkperiode zelfstandig door de organisatie te bewegen en stakeholdermanagement vorm te geven en doorlopend afstemmomenten en meetings te plannen en organiseren. (Minimaal 5 jaar)
 • In ruime mate inhoudelijke kennis van bedrijfsvoeringprocessen binnen rijksoverheid in een kas-verplichtingen stelsel. (Minimaal 2 jaar)
Wensen
Aanvullende kennis:
 • Kennis en ruime ervaring inzake SAP (ERP) systemen in combinatie met kennis van en ervaring met businessanalyse.
 • Cruciaal is ervaring met complexe projecten in combinatie met stakeholdermanagement en kunnen omgaan met verschillende belangen.
 • Kennis van en ervaring met het opstellen van impactanalyses en solutionarchitecturen en de bijbehorende (bestuurlijke) afstemmingsprocessen.
 • Affiniteit en ervaring met projectmanagement zowel IT, Business als snijvlak IT en Business.
 • Pragmatische insteek.
Competenties:
 • Pro-actief
 • Resultaatgericht
 • Organisatiesensitief
 • Doorzettingsvermogen

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Leonie kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Leonie. Zo geregeld.

Leonie Jansma

IT Recruitment Consultant Belastingdienst