Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Project Architect

Gouda
36 uren
15 mei 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever Justitiële ICT Organisatie zijn wij op zoek naar een Project Architect. Reageren tot 21 mei 2024. 

Het team Architectuur draagt bij aan de verbetering van informatiekwaliteit door het implementeren en verder verbeteren van de architectuurprincipes. Het team zoekt aanvulling in de vorm van een 'solutions architect infrastructuur'. Deze architect zorgt dat standaarden worden toepast in projecten en programma's, begeleidt de ontwikkeling van business cases en beoordeelt en toetst project startarchitecturen (PSA's) en PID's. Hij/zij werkt samen met ICT-architecten om een goede invulling van de enterprise architectuur te realiseren. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de Justitiële ICT Organisatie brede standaards voor systemen en communicatie infrastructuur. Je stelt PSA's/PA's op voor interne projecten in lijn met targetarchitectuur en roadmaps (volgens TOGAF, de architectuurstandaard). Voor externe projecten lever je een bijdrage aan PSA's/PA's onder verantwoordelijkheid van de CIO office binnen DI in lijn met targetarchitectuur en Roadmaps (volgens TOGAF, de architectuurstandaard). Daarbij heb je kennis en ervaring met standaarden met betrekking tot informatiearchitectuur (NORA, MARIJ). Je doelstelling is de realisatie van de samenhang tussen de technische systemen en communicatie-infrastructuur en de borging van de samenhang door standaards voor de technische systemen en communicatie- infrastructuur. Verder ben je mede verantwoordelijk voor het adviseren over en opstellen van innovatieve productconcepten om doelmatig invulling te geven aan nieuwe en bestaande klantwensen met toepassing van nieuwe technologieën. Ook geef je adviezen over en voer je toetsingen uit op plannen, projectdocumentatie en impactanalyses. Bij je adviezen pas je vernieuwde methoden, werkwijzen, inzichten, werkprocessen en producten (door bijvoorbeeld periodieke evaluaties d.m.v. plan-do-check-act-principe) toe. Ontwikkelingen op het vakgebied/in de omgeving onderken je en zijn verwerkt in jouw adviezen en producten. Met de relevante bedrijfsvoering disciplines stem je tijdig af en borg je de resultaten daarvan in je adviezen. Kennisdeling is van cruciaal belang. Dit geef je onder meer invulling door kennis met je collega’s actief te delen en de projectdocumentatie op orde te houden. Daarbij zorg je ook ervoor dat rapportages in de reguliere processen gewaarborgd zijn.

Achtergrond opdracht

Je werkt binnen diverse opdrachten JIO aan het opstellen van Solution Architectuur documenten in afstemming met Enterprise Architectuur, Project Architectuur, Beheer en Ontwikkeling.

Over de organisatie

De Justitiële ICT Organisatie is van oorsprong de ICT-organisatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen, maar sinds januari 2022 een zelfstandig ICT- dienstverlener voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid. De Justitiële ICT Organisatie levert ICT-diensten aan verschillende onderdelen van het ministerie Justitie en Veiligheid (JenV). De Justitiële ICT Organisatie ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur voor meer dan 20.000 gebruikers. In totaal werken ongeveer 500 medewerkers bij de Justitiële ICT Organisatie vanuit vestigingen in Gouda, Zeist en Veenhuizen en vanuit het rekencentrum in Amsterdam. De organisatie ontwikkelt veilige cloud-omgevingen waardoor JenV medewerkers hun werk kunnen doen: thuis, onderweg en op een werkplek. Opdrachtgevers zijn onder meer de Dienst Justitiële Inrichtingen, de Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek, Reclassering Nederland en Justis.

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau
 • Werk- en denkniveau (algemeen en specifiek) Kennis van en aantoonbare ervaring met infraarchitectuur vraagstukken (Minimaal 3 jaar)
 • Ervaring met datacenters, storage, netwerk, connectivity vraagstukken. Security architectuur vraagstukken (Minimaal 3 jaar)
Wensen
Overige functiewensen:
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van Solution Bouw blocken (SBB)
 • Je hebt ervaring met het veranderen van architectuur van een legacy omgeving op een Agile manier
 • Ervaring binnen en buiten de Overheid.
Aanvullende kennis:
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau (afgeronde WO-opleiding, richting informatica).
 • Verder bezit je de o.a. volgende kennis/certificaten: TOGAF Practitioner, Kwaliteitsframework I(v) functie, Business Information Management Foundation, professionele kennis, organisatie.
 • Je bent bekend met: Lean, Agile, Scrum, Prince2, KanBan, TOGAF
 • • Je hebt ervaring met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van complexe infrastructuur en applicatie landschappen.
Competenties:
 • Ervaring binnen J&V of de rijksoverheid is een pre.
RSIN 863481486 OIN nummer: 00000004000000133000

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Robin kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Robin. Zo geregeld.

Robin de Vries

IT Recruiter West-Nederland