Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Technical Security Engineer

Den Haag
40 uren
15 juli 2024
Solliciteer

Functieomschrijving:

In Nederland wordt voor en achter de schermen gewerkt aan de veiligheid van burgers en ons land. (Bijzondere) Opsporings-, Inlichtingen en Veiligheidsdiensten zijn actief om criminele of terroristische activiteiten te voorkomen en personen op te sporen die verdacht worden van een misdrijf. Het Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken (IBO) maakt onderdeel uit van de afdeling Opsporing van de Justitiële Informatiedienst. Samen leveren we een waardevolle bijdrage aan een efficiënte, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. De afdeling IBO bestaat uit 35 collega’s.

Gevraagde werkzaamheden

Justid zoekt een proactieve Technical Security Engineer die graag een bijdrage levert aan een efficiënte, veilige en betrouwbare informatie uitwisseling binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Als Technical Security Engineer ben je lid van de Security Organisatie samengesteld uit Information Security Officer (ISO), Technical Security Officer (TSO), Informatie Beveiligings Functionaris (IBF) en de Security adviseur. Je opdracht is het bedenken en implementeren van het Security Information en Event Management (SIEM) op basis van Elastic (ELK) technologie. Je werkt hiermee nauw samen met de Security Organisatie en de Operations engineers vanuit de verschillende DevOps teams.

Over de klant:

De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Onze kernwaarden zijn:

 • Nieuwsgierig (open houding): Wijk kijken voortdurend om ons heen om precies te weten wat er speelt. Wij blijven vragen stellen en verplaatsen ons in de wereld van onze partners. 
 • Innovatief (Steeds slimmer): Met plezier dagen wij elkaar uit om alles steeds slimmer beter te doen. Dit doen wij met lef en wij durven buiten de gebaande paden te gaan. 
 • Betrouwbaar (Verwachtingen waar maken): Wij zijn transparant en doen wat wij hebben afgesproken. Je kunt op ons rekenen. 
 • Samenwerken (Sleutel tot succes): Wij weten elkaar te vinden en zijn erop gericht om ieders kwaliteiten te versterken. Wij zijn aanspreekbaar op ons handelen. Samen maken wij ons werk tot een succes. 
 • Daadkracht (doordacht doorpakken): Wij nemen het voortouw en leveren resultaat. Als het kan, zetten we graag een stapje extra. 

Eisen:

 • De kandidaat beschikt over ervaring in het inrichten van Security Information & Event Management (SIEM) op basis van Elastic (ELK) techology bij meerdere opdrachtgevers
 • De kandidaat beschikt over ervaring in het vertalen van SIEM use Cases naar techische realisatie in ELK technologie
 • De kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Techincal Security Officer (TSO) of vergelijkbare functie.
 • De kandidaat heeft ervaring in het werken in een windows server omgeving (server 2019 en nieuwere versies), microsoft Hyper-V en heeft ervaring met Redhat.
 • De kandidaat beschikt over ervaring en opzetten van Elactic Agents en het pushen van dezen agents vanaf een centrale fleetserver in een offline omgeving.
 • De kandidaat beschikt over ervaring het verwerken van logging netwerklogging in SIEM.
 • De kandidaat beschikt over inzichtelijk maken van grote hoeveel heden logdata met Logstash (Elastic)
 • De kandidaat beschikt over HBO werk en denk niveau.
 • De kandidaat beschikt over een goede kennis van Nederlands en Engelse taal.
 • De kandidaat beschikt over ervaring met maken van dashboard in Kibana (Elastic) 

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Malyn kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer! Bel, mail of app Malyn. Zo geregeld.

recruiter image

Malyn Eikenaar

IT Recruiter