Doorzoek website
Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie
Voor onze opdrachtgever bij het OM, zijn wij opzoek naar een expert informatiebeheerder. Reageren voor deze functie kan tot uiterlijk 1 juli 12:00. Let op niet: aanvraag is niet voor zzp.
Expertisecentrum Informatiebeheer Het Expertisecentrum begeleidt, ondersteunt en adviseert de OM-onderdelen bij het duurzaam inrichten en uitvoeren van informatiehuishouding. Daarnaast houdt het expertisecentrum zich bezig met het 'vertalen' van strategische kaders en beleid naar praktisch toepasbare instrumenten op het gebied van (digitale) dossiervorming en archivering. Het Expertisecentrum Informatiebeheer is een team binnen het CIO Office. Het CIO office is een afdeling binnen het OM-onderdeel Informatievoorziening Openbaar Ministerie (IVOM). Het CIO Office is onder meer verantwoordelijk voor kaderstelling en beleid op het gebied van informatiehuishouding, informatievoorziening en ICT.
IVOM
Het OM moet in staat zijn om zich doorlopend aan te passen aan de steeds sneller veranderende wereld om haar maatschappelijke rol goed te kunnen blijven vervullen. Het onderdeel Informatievoorziening Openbaar Ministerie (IVOM) ondersteunt de OM-collega’s daarbij op het gebied van ICT en informatievoorziening met zo’n 200 IVOM-medewerkers. IVOM is begin 2022 opgericht als zelfstandig OM-onderdeel en versterkt, vernieuwt en professionaliseert de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening (IV) binnen het OM en met ketenpartners zoals de Rechtspraak en de Politie. Dit doet zij aan de hand van drie strategische pijlers: continuïteit, professionalisering en vernieuwing. Continuïteit heeft tot doel om het bestaande ICT-landschap te stabiliseren en optimaliseren. Dit wordt voornamelijk opgepakt door de renovatie en actualisatie van ICT-componenten. De professionalisering is gestart met het samenvoegen van alle ICT en IV-activiteiten in het nieuwe OM-onderdeel IVOM, nu zijn alle pijlen gericht op een verdere doorontwikkeling en professionalisering van IVOM. De vernieuwing bestaat uit verdergaande digitalisering en informatievoorziening. Het nieuwe systeem, gebaseerd op uniforme processen én het nieuwe Wetboek voor Strafvordering, wordt de komende jaren gerealiseerd binnen het programma Emma. De opdracht van dit programma is tweeledig: de modernisering van het werk bevorderen en het inrichten van een nieuw zaaksysteem voor alle strafzaken. Stap voor stap bouwt IVOM zo verder aan een toekomstbestendige, betrouwbare en veilige ICT en informatievoorziening. Binnen IVOM zorgen de kernwaarden samenwerken, verbinden en eigenaarschap voor een uitdagende en professionele omgeving waar IVOM-collega’s met plezier werken.
In deze rol speel je een cruciale rol in het uitwerken van afspraken, kaders en regelgeving met betrekking tot (digitale) dossiervorming en archief. Als adviseur begeleidt je de OM-onderdelen in zowel fysieke als digitale archivering, waarbij je het proces nauwlettend volgt, inclusief vastlegging, bewaar- en vernietigingstermijnen. Je bent niet alleen een expert in archiveren, maar ook loop je voorop in de ontwikkelingen op het gebied van informatiehuishouding. Een belangrijk taak is dat je die signaleert en analyseert. Als onderdeel van je verantwoordelijkheden stel je werkinstructies en procesbeschrijvingen op met betrekking tot de toepassing van informatiehuishouding. Een gedegen inzicht in de organisatie van informatiehuishouding stelt jou in staat aanbevelingen te doen voor aanpassingen en verbeteringen, zowel op het gebied van proces als kwaliteit. Jij waarborgt de voortgang en kwaliteit van het archiefbeheer bij de verschillende onderdelen door monitoring en evaluatie. Daarnaast ben je proactief in het delen van kennis en kunde binnen de OM-onderdelen, waarbij jouw enthousiasme en gedrevenheid als inspiratie dienen voor verdere professionalisering van onze afdeling.
Verantwoordelijkheden Adviseur Informatiebeheer / Archivaris
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt - samen met de politie en andere ketenpartners - voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan. Het Openbaar Ministerie (OM) bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 LRO (landelijke Ressortsorganisatie) en een aantal ‘bijzondere’ eenheden, te weten het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de LBOM (Landelijke Bedrijfsvoering OM), de IVOM (Informatievoorziening OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 6.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College is verantwoordelijk voor heel het OM en legt zich toe op de formulering van nieuwe handhavingsrichtlijnen en het ontwikkelen van het opsporings- en vervolgingsbeleid. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. De parketten staan onder leiding van een hoofd van een bedrijfsonderdeel die verantwoordelijk is voor de primaire taken van een arrondissement of ressort of een landelijk werkend onderdeel. De onderdelen van het OM kennen ieder een eigen dynamiek, aandachtsgebieden en, in sommige gevallen, specialismen. Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nl
analyseren, klantgerichtheid, omgevingsbewustzijn, plannen en organiseren, samenwerken, voortgangscontrole, zelfontwikkeling
Stuur ons dan uiterlijk 01 juli 2025, voor 10.00 uur een recente cv voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.
Wil jij meer weten over deze opdracht?
Maron kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Maron. Zo geregeld.
IT-Recruiter West-Nederland