Doorzoek website
Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie
Voor onze opdrachtgever bij het Openbaar Ministerie, zijn wij opzoek naar een Solution Architect security. Deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP. Deze aanvraag valt in schaal 14. Reageren kan tot uiterlijk maandag 7 juli 12:00.
Aanleiding:
Het College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie heeft in 2020 een OM Informatiestrategie en meerjarenplan 2020-2027 laten opstellen: het Business + Informatieplan OM (BIPOM). In het BIPOM is het doel vastgelegd om in 2027 één uniforme werkwijze te hebben, ondersteund door één modulair opgebouwd zaaksysteem voor alle zaakstromen binnen het strafrecht. Het gaat om de ondersteuning van werkprocessen die nu ondersteund worden door 7 verschillende zaaksystemen. Dit betekent dat op alle parketten van het OM dusdanig uniform gewerkt gaat worden, dat iedereen gebruik kan maken van hetzelfde zaaksysteem, zonder lokale uitzonderingen of technische workarounds. Het project EMMA geeft invulling aan de uitvoering van de strategie die is beschreven in het BIPOM en heeft als doel de 7 zaakssystemen te vervangen en de werkprocessen binnen het OM te uniformeren. Binnen het programma Emma werken we aan het vernieuwen en digitaliseren van de werkprocessen van heel het OM. Een belangrijk onderdeel voor het realiseren van dit programma is het realiseren van een moderne, stabiele en veilige ICT-omgeving. Daarom zijn wij op zoek naar een Solution Architect security die ingezet zal worden in het Programma Emma bij de Informatie Voorziening Openbaar Ministerie (IVOM) in Utrecht. Als Solution Architect security geef je richting en visie aan de transformatie van de ICT-omgeving: je werkt aan het stabiliseren en continueren van bestaande systemen en pakt complexe digitale vernieuwingsvraagstukken aan. Je ontwikkelt oplossingen binnen de gestelde kaders, zodat de (Agile) teams direct aan de slag kunnen met jouw ontwerpen. Daarbij stuur je collega’s en leveranciers inhoudelijk aan, denk je mee over lange termijnvisies en ondersteun je de verdere professionalisering van IVOM. Actieve kennisdeling en intensieve samenwerking met diverse teams binnen het programma Emma zijn essentieel om onze strategische doelstellingen te realiseren.
Gevraagde werkzaamheden of prestatiedoelstelling:
Samen met je collega's ga je werken aan het Emma Platform, dat het Openbaar Ministerie zelf ontwikkelt. Als Security Architect speel je een sleutelrol in het ontwerpen en implementeren van de informatiebeveiliging binnen het Emma Platform, het zelfontwikkelde zaaksysteem van het OM. Binnen deze opdracht ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de beveiligingsdoelstellingen uit de Enterprise architectuur en het OM beleid op het gebied van informatiebeveiliging naar concrete en toepasbare architectuurkaders, richtlijnen en technische oplossingen voor het EMMA platform. Je werkt binnen een multidisciplinair Agile/DevOps-team waarin je als security architect de integrale beveiliging bewaakt en versterkt. Je draagt bij aan het realiseren van een veilige softwarearchitectuur, waarbij security-by-design het uitgangspunt vormt. Je adviseert bij ontwerpbeslissingen, voert risicoanalyses uit, en helpt bij het selecteren en implementeren van passende beveiligingsmaatregelen op het gebied van o.a. authenticatie, autorisatie, gegevensbeveiliging, logging, encryptie en netwerksegmentatie. Je fungeert als sparringpartner voor de programma- en solution architecten, product owners en security officers. Je zorgt ervoor dat beveiligingsmaatregelen niet alleen voldoen aan wet- en regelgeving (zoals AVG en BIO), maar ook praktisch toepasbaar zijn binnen de technische architectuur van het Emma platform.
Jouw werkzaamheden en eindresultaten bestaan onder andere uit:
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt - samen met de politie en andere ketenpartners - voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan. Het Openbaar Ministerie (OM) bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 LRO (landelijke Ressortsorganisatie) en een aantal ‘bijzondere’ eenheden, te weten het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM), de IVOM (Informatievoorziening OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 6.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College is verantwoordelijk voor heel het OM en legt zich toe op de formulering van nieuwe handhavingsrichtlijnen en het ontwikkelen van het opsporings- en vervolgingsbeleid. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. De parketten staan onder leiding van een hoofd van een bedrijfsonderdeel die verantwoordelijk is voor de primaire taken van een arrondissement of ressort of een landelijk werkend onderdeel. De onderdelen van het OM kennen ieder een eigen dynamiek, aandachtsgebieden en, in sommige gevallen, specialismen. Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nl
Stuur ons dan uiterlijk 07 juli 2025, voor 10.00 uur een recente cv voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.
Wil jij meer weten over deze opdracht?
Maron kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Maron. Zo geregeld.
IT-Recruiter West-Nederland