Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Testcoördinator

Utrecht
12 Maanden
36 uren
1 september 2024
Solliciteer

Functieomschrijving:

De testcoördinator is lid van het DEVOPS team wat verantwoordelijk is voor de integratie met andere applicaties en het inrichten van ketenkoppelingen. Vanuit die rol is hij/zij verantwoordelijk voor het opstellen, specificeren en het laten uitvoeren van de testwerkzaamheden voor de gerealiseerde user-stories en features. Naast de werkzaamheden binnen je basisteam kun je ingezet worden in andere teams binnen het programma Emma die een sterke relatie hebben met jouw team om de testprocessen te stroomlijnen of integreren. Je bent instaat om samen met de andere ketenpartners concrete testaanpakken neer te zetten en de coördinatie uit te voeren tijdens dit traject. Je bent proactief, communicatief vaardig en in staat om als teamplayer te functioneren binnen multidisciplinaire Agile/Devops teams. Daarnaast heb je enige ervaring met het uitvoeren van geautomatiseerde testscenario’s (met SoapUI, mulesoft en eventueel Robot Framework/Selenium). Je houdt focus op datgene wat de meeste waarde toevoegt aan de business, door hoofd en bijzaken van elkaar te scheiden. Je draagt bij aan het kwaliteits geweten van het Agile/devops team. Je bent niet vies van techniek en op zijn minst in staat de technische koppelingen en de werking daarvan die het team oplevert te begrijpen. Je beschikt over voldoende communicatieve en sociale vaardigheden, bent flexibel, creatief, nauwkeurig en beschikt over empathisch vermogen.

Werkzaamheden:

 • Coördinatie van ketentesten
 • Opstellen van ketenplannen
 • Afstemmen met ontwikkelteam OM rond de ketentesten
 • Voorbereidend werk inplannen voor ontwikkelteam
 • Uitvoeren van de ketentesten

Over de klant:

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt - samen met de politie en andere ketenpartners - voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan. Het OM bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 landelijke ressortsorganisatie en een aantal ‘bijzondere’ eenheden t.w. het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM), IVOM (IV organisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College bepaalt het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nl Het College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie heeft in 2020 een OM Informatiestrategie en meerjarenplan 2020-2027 laten opstellen: het Business + Informatieplan OM (BIPOM). In het BIPOM is het doel vastgelegd om in 2027 één uniforme werkwijze te hebben, ondersteund door één modulair opgebouwd zaaksysteem voor alle zaakstromen binnen het strafrecht. Het gaat om de ondersteuning van werkprocessen die nu ondersteund worden door 7 verschillende zaaksystemen. Dit betekent dat op alle parketten van het OM dusdanig uniform gewerkt gaat worden, dat iedereen gebruik kan maken van hetzelfde zaaksysteem, zonder lokale uitzonderingen of technische workarounds. Het project EMMA geeft invulling aan de uitvoering van de strategie die is beschreven in het BIPOM en heeft als doel de 7 zaakssystemen te vervangen en de werkprocessen binnen het OM te uniformeren. Het project Vernieuwing wetboek modernisering strafvordering analyseert en interpreteert de aanstaande wetswijzigingen en vertaald deze naar de implicaties voor het om in termen van procesaanpassingen en systeemeisen en wensen. 

Eisen:

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met testen (testvoorbereiding en -uitvoering) binnen Agile/SCRUM/ DevOps projecten.
 • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met het uitvoeren van uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat de nieuwe systemen en oplossingen naar behoren functioneren.
 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met het uitvoeren testautomatisering (met SoapUI en Robot Framework/Selenium of vergelijkbare tools).
 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met het testen van koppelingen (API). 
 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met Mulesoft. 
 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het testen van lowcoding software (bv. Blueriq, Mendix of Pega.
 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met werken bij de Rijksoverheid.
 • De kandidaat heeft een certificaat TMap NEXT Foudation of ISTQB Foundation in zijn bezit bij het aanbieden van de offerte. Het certificaat moet bij de aanmelding worden toegevoegd, anders wordt de aanbieding terzijde gelegd. 

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Malyn kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer! Bel, mail of app Malyn. Zo geregeld.

recruiter image

Malyn Eikenaar

IT Recruiter