Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

15.02.2022
4 minuten
Geschreven door Mike Verheijen

Mike’s Memo: over transfers en werkgeluk

Geschreven door Mike Verheijen
kennisdeling

Yay. Een nieuwe column: Mike’s Memo! Wij vonden het tijd voor een gastblogger. Niemand minder dan onze eigen Chief Financial Officer: Mike. Eens per kwartaal neemt hij je mee. Over een bepaald onderwerp. Dit keer staat de column in het teken van: werkgeluk! Mike is ondertussen al warmgelopen, lees je mee?

De winter transferperiode in de voetbalwereld werd ooit ingevoerd voor meer rust tussen spelers en clubs. Inmiddels is deze uitgegroeid tot een gigantische kermis voor gestresste technisch directeuren die elkaar onder de voet lopen net als bij een outletstore op Black Friday. De hectische transferdeadline hebben we net weer achter ons. De periode waarin veel spelers hun flexcontract bij de ene opdrachtgever inruilen voor een andere. Want dat is het in de kern natuurlijk gewoon: een tijdelijk contract bij een tijdelijke opdrachtgever.

Wat mij vooral opviel was de openlijke liefdesverklaring van Chelsea-speler en Belgisch international Romelu Lukaku aan zijn voormalig opdrachtgever Inter uit Milaan. In een interview op Sky Italia begin dit jaar vertelde hij eerlijk dat het nooit zijn intentie was geweest om Italië afgelopen zomer te verlaten. Puur omdat er geen nieuw verbeterd contract op tafel kwam, besloot hij om een transfer naar Chelsea te forceren. Zo wekte hij de indruk dat hij tegen zijn zin naar de club in Londen was verhuisd. En dit verhaal staat niet op zich. Naar mijn mening maken (te) veel spelers foute keuzes onder invloed van de - door hen zelf gekozen - spelersmakelaar.

En dat begrijp ik dus niet: hij is toch regisseur van zijn eigen werkgeluk? En natuurlijk wordt hij beïnvloed door een spelersmakelaar. Die als ‘sportieve’ flex regisseur de contacten tussen ‘zijn’ speler en potentiële opdrachtgevers verzorgt. Maar hij bepaalt toch net als jij uiteindelijk zelf voor welke opdrachtgever hij wil werken?

“Hij is toch regisseur van zijn eigen werkgeluk?”

Het Regio Zwolle Congres van afgelopen december had als thema ‘Winst voor later, blijf in business”. Hierin stipte Kees Klomp (lector Betekeniseconomie) toch niet voor niets het belang aan van een goede balans tussen welvaart (geld, levensstandaard), welzijn (gezondheid, levenskwaliteit) en welbevinden (geluk, levensomstandigheden)? Invulling geven aan de Betekeniseconomie heeft ook grote gevolgen voor jou, voor zowel professionals, partners als opdrachtgevers. Het biedt volop kansen voor nieuwe, vruchtbare samenwerkingen. Dat raakt dus ook ons werk als IT-flex regisseur.

Die balans had Lukaku volgens mij heel erg goed kunnen helpen bij de beslissing die hij afgelopen zomer heeft genomen. Als regisseur van zijn eigen werkgeluk had hij natuurlijk verder moeten kijken dan alleen een verbeterd contract. Hij had ook de waardering van de trainer, medespelers en supporters moeten laten meewegen. En leven en werken in Italië, om maar een paar voorbeelden te noemen…

“Als IT-flex regisseur denken wij met jou mee om de perfecte match te realiseren.”

Als IT-flex regisseur denken wij met jou mee om de perfecte match te realiseren. Een uitdagende en betekenisvolle opdracht tegen de juiste voorwaarden, waar jouw talenten en kwaliteiten goed tot zijn recht komen. En niet alleen nu maar ook in de toekomst. Want ook een vervolgopdracht moet voldoen aan de juiste balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden.

“Ik moet hard blijven werken en professioneel zijn. Ik ben niet blij met de situatie, maar ik ben een werker en ik mag niet opgeven.” Geen hoopgevend citaat van Lukaku als je het mij vraagt. Deze tijdelijke opdracht is gedoemd om te mislukken, geen perfecte match. En om nog maar te zwijgen over het Totale Mens principe van bondscoach Louis van Gaal…

Als je het mij vraagt, gaat deze professional zijn perfecte match niet meer spelen in Londen. Zijn spelersmakelaar zal hem dat moeten laten inzien. Een kordaat en krachtig optreden. En verandering zorgt voor nieuwe energie bij de speler. De loopbaan van een speler is toch al kort genoeg om jaren te verspelen. Op de vraag of hij Lukaku ooit nog eens naar Milaan zou willen halen, antwoordde Inter-directeur Piero Ausilio een aantal weken geleden met een grijns: “alleen op huurbasis”. Ik zeg: trots opzij en met het eerste vliegtuig terug naar Italië.

Dat was ‘m dan. De eerste van vier Mike’s Memo columns in 2022.

Ben jij nou ook toe aan een transfer van ‘spelersmakelaar’? Meld je aan als freelancer bij Seven Stars. Dan realiseren we samen die perfecte match!

Zoek jij ook een leuke stage?

Check dan onze vacatures.

BEKIJK ALLE VACATURE