Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

27.03.2024
1 minuten

Starring René: over z'n groeipad naar Business Unit Manager

over ons

Onze René is een bekend gezicht voor velen. Afgelopen februari werkte hij al 9 jaar bij Seven Stars. En als je het hebt over indrukwekkende groeipaden… Hier hebben we er één hoor. Van Junior Accountmanager tot Business Unit Manager Noord-Nederland. Een rol die hij sinds 1 november 2023 vervult. Tijd dus om met hem bij te praten over z’n groeipad, deze switch en zijn visie op z’n rol. Lees je mee?

A New Star is Born.
"Ik begon mijn carrière met loonstrookjes vouwen op m'n 15e " begint René zijn verhaal. Met een glimlach denkt hij terug aan z’n bescheiden begin in de arbeidsbemiddeling. Na ervaring te hebben opgedaan als Junior Accountmanager, kwam hij negen jaar geleden bij Seven Stars terecht. Hoe hij bij ons terecht is gekomen? “Sheelagh (nu Business Unit Manager Public) werkte zo’n 9 jaar geleden nog als IT Recruiter bij Seven Stars. Zij deed er toen ook corporate recruitment bij en benaderde mij via LinkedIn omdat ze bij Seven Stars nog een nieuwe Accountmanager IT zochten. Ik kwam langs voor een gesprek en er was meteen een klik. The rest is history.”

"Ik kwam langs voor een gesprek en er was meteen een klik. The rest is history."

En zo begon René z’n groeipad bij Seven Stars. Van Junior- naar Senior Accountmanager en uiteindelijk naar Sales Manager. Het was voor hem een reis van continu leren en groeien." Het mooie van Seven Stars is dat je de kans krijgt om door te groeien. Soms moet je even geduld hebben, maar daarna ontstaan mooie kansen," reflecteert hij. Deze filosofie van geduld en vasthoudendheid heeft René gebracht waar hij nu staat. Naar z’n nieuwe rol van Business Unit Manager Noord-Nederland. En daar willen we meer over weten.

"Het was een natuurlijke stap in mijn groeipad binnen Seven Stars."

De switch naar Business Unit Manager.
Toen de positie van Business Unit Manager vrijkwam, wist René meteen dat dit een mooie kans voor hem was. "Het was een natuurlijke stap in mijn groeipad binnen Seven Stars," legt hij uit. "Wat mij aantrok, was de mogelijkheid om team overstijgend meer samenwerking te creëren en deel uit te maken van het MT. Daar kan ik meedenken over de visie en strategie van de organisatie." De overgang van Sales Manager naar Business Unit Manager bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. "Ik was verantwoordelijk voor de commercie, maar nu ook voor het team en het doorbreken van barrières binnen teams." Voor René betekent zijn nieuwe rol niet alleen een verschuiving in verantwoordelijkheden, maar ook een kans om de organisatie en zijn team naar een hoger niveau te tillen.

"We vertrouwen elkaar en kunnen op elkaar bouwen. Een perfecte basis voor een high performance team, daar wil ik naartoe werken."

IT’s a close team.
"Een dag als Business Unit Manager is dynamisch en gevarieerd," zegt René. Hij benadrukt het belang van het vertrouwen en het in hun kracht zetten van z'n teamleden. "Een zelfsturend team is het meest capabel," gelooft hij stellig. Team Noord, het team van René is hecht, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. "We zijn niet alleen collega's, maar ook vrienden." Deze dynamiek draagt bij aan een sterke samenwerking binnen het team, iets wat René onmisbaar vindt voor succes. “We doen buiten werktijd veel (sportieve) leuke dingen samen. Zo zijn we twee keer met elkaar op wintersport geweest, in de lunchpauze fitnessen we regelmatig samen, doen mee aan de 4 mijl van Groningen, Obstacle run of spelen een potje padel. Maar ook samen gezellig eten of spelletjes doen is iets wat we vaak plannen.” Het mooie is dat door deze dynamiek samenwerken gewoon vanzelf gaat, dat is geen vraag meer. We vertrouwen elkaar en kunnen op elkaar bouwen. “Een perfecte basis van een high performance team, daar wil ik naartoe werken” vertelt hij.”

Leider vs Manager.
Ondanks dat René zichzelf niet ziet als iemand die gedreven wordt door ambitie, staat hij op als leiding nodig is. "Ik ben meer een leider dan een manager. Ik wil samen met het team successen behalen," vertelt hij. Z’n leiderschapskwaliteiten ontwikkelt hij continu, mede door business coaching en het leren van ervaren collega's. “Via Seven Stars krijg ik de mogelijkheid om maandelijks naar een Business Coach te gaan. Maar ook bij m’n collega Sheelagh, die nu Business Unit Manager Public is, kon ik in het begin veel terecht. “Heel waardevol, vertelt René.”

Ik ben meer een leider dan een manager. Ik wil samen met het team successen behalen."

René’s toekomstvisie.
Effectief samenwerken binnen Seven Stars is voor René the key to succes. Hij zet zich in om samenwerkingen met andere teams te stimuleren. “Elkaar ondersteunen, helpen en leren van elkaar. Slimmer worden. Zo kunnen we samen onze doelen bereiken” vertelt hij. Voor de toekomst ziet hij kansen in het verder uitbouwen van de private sector. “Zorgen dat daar meer balans is. De afgelopen jaren waren we veelal actief binnen de public sector. De ambitie is om dit uit te bouwen met de private sector. Een uitdaging, maar ik zie het vooral als een mooie kans voor m’n team én organisatie.”

Aan degenen die een leiderschapsrol ambiëren binnen Seven Stars, heeft René nog een waardevolle tip: "Blijf groeien, wees geduldig, en grijp de kansen wanneer ze komen.”

Ook op zoek naar een leuke job met doorgroeimogelijkheden?

Check dan onze vacatures