Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

11.03.2023
4 minuten

Starring Carla: over haar leerwerktraject bij Seven Stars

over ons

Waar ze eerst waakte over de veiligheid van het luchtruim van Nederland, houdt Carla nu toezicht op de facturatie van Seven Stars. Wat een switch hè? Vorig jaar startte ze als Finance Professional in combinatie met een leerwerktraject. Ondertussen zijn we alweer een aantal maanden onderweg en we zijn benieuwd how she’s rocking IT. Daarom is het tijd om even bij haar in te checken. Lees je mee?


Wauw, daar zitten we dan. Je bent inmiddels 10 maanden onderweg met je leerwerktraject bij ons. Iets heel anders dan je job als luchtgevechtsleider. Waarom heb je deze switch eigenlijk gemaakt? “Ja, het is zeker iets heel anders. Maar ik ben nog steeds erg happy met de switch. Ik heb 12 jaar bij de Luchtmacht gewerkt en was toe aan meer ontwikkelingsmogelijkheden. Die van de Luchtmacht matchten niet meer met m’n toekomstbeeld. Ik had ook net m’n huis in Zwolle gekocht en wilde ook dichterbij huis werken. Dus ik besloot onderzoek te gaan doen naar andere jobs. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij het schakeltraject ‘Accountancy & Controlling’ van Nyenrode. Maar ik moest er natuurlijk nog wel een baan bij vinden.”

"Ik ben nog steeds erg happy met de switch.”

En toen kwam Seven Stars op haar pad. Die match tussen Carla en Seven Stars? Die was er meteen. “Ik werd super enthousiast van het beeld van de organisatie en functie die werden geschetst tijdens m’n gesprekken. Nadat ik een ochtend mee had gelopen met Marleen (Senior Finance Professional) om te kijken of de werkzaamheden en organisatie bij me pasten wist ik het meteen. This is the job for me!” Dat Carla nog geen kennis of ervaring had met een financiële rol was geen issue. Want wij zijn ervan overtuigd dat je die kunt ontwikkelen. On the job. Zolang je eager bent to learn. Én dat zat bij Carla natuurlijk wel goed. “Met deze carrièreswitch en het schakeltraject ‘Accountancy & Controlling’ ga je ook een commitment aan. Je gaat niet ‘alleen’ werken maar hebt elke week school, huiswerk en bijvoorbeeld voorbereiding voor tentamens. Die combinatie ga je alleen trekken als je het zelf ook écht wilt. Daarom vond ik het ook belangrijk om deze switch goed te overwegen. Ik wist zeker dat dit bij mij goed zat."

Werken, school, huiswerk en tentamens. Carla is er maar druk mee. Ze heeft dan ook een drukke werkweek. “Van maandag tot en met donderdag ben ik aan het werk. Dit doe ik hybride – op kantoor in Zwolle of vanuit huis. Op vrijdag heb ik altijd college. Maar dat betekent niet dat m’n week er dan al op zit. Naar school gaan betekent ook huiswerk en voorbereiden voor tentamens. Daardoor ben ik in de avonden en weekenden ook bezig voor school.

Ondanks dat Carla daardoor wel eens dacht: waar ben ik aan begonnen? Is ze nu helemaal gewend aan de combinatie van het werken en leren. "Het is in het begin echt wennen aan de drukte. Je krijgt natuurlijk veel nieuwe informatie en dat kost veel energie. Nadat ik m’n eerste tentamen had gehaald kreeg ik er ook steeds meer vertrouwen in. Ik heb nu de smaak te pakken en daardoor zit m’n work-life balance nu goed. Naast werk en school vind ik sporten belangrijk. Daar maak ik dan ook altijd tijd voor. M’n vrienden en familie natuurlijk ook. Als ik het nu allemaal niet red om met ze af te spreken dan is er vanuit hun ook begrip voor.”

"Het is fijn dat ze zoveel vertrouwen in mij hebben.”

En niet alleen vanuit haar vrienden en familie krijgt Carla veel steun. Ook vanuit Seven Stars is deze er volop. “Ik krijg bijvoorbeeld de ruimte om me voor te kunnen bereiden op tentamens en neem dan vrij. Of als ik nieuwe dingen heb geleerd tijdens m’n studie kan ik hierover sparren. Ik doe dit vaak met Mike (CFO). Hij is altijd enthousiast over nieuwe dingen die ik leer en legt me dan uit hoe dit bij Seven Stars werkt. En doordat ik steeds meer vakinhoudelijke kennis krijg, heb ik de afgelopen maanden ook meer verantwoordelijkheden gekregen. Het is fijn dat ze zoveel vertrouwen in mij hebben. En Seven Stars betaalt nu natuurlijk de helft van m’n werken-leren traject. Daar ben ik heel blij mee en voelt voor mij ook als extra steun én als beloning voor m’n harde werk.’

En hard werken dat kan ze. Dat heeft ze ruimschoots bewezen. You are doing great! Hoe haar groeipad er bij Seven Stars verder uit ziet? "Mijn eerste stip op de horizon is dat ik Financial Controller word. Qua tijdsplanning weten we nog niet precies wanneer dat is. Dit is afhankelijk van m’n studie en de hoeveelheid werk die ik erbij kan doen. Maar ik bepaal het tempo. Zodra ik denk dat ik weer wat extra werk erbij kan hebben, dan geef ik dit aan. En daar wil ik me eerst op gaan focussen."

Wil jij ook écht werkgeluk ervaren? Het verschil maken in een rol die bij jou past? En ben je op zoek naar een gave job bij een top werkgever? Lucky you! Wij zoeken nog versterking. Solliciteren doe je hier.

Zoek jij ook een leuke stage?

Check dan onze vacatures.

BEKIJK ALLE VACATURE