Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

02.08.2023
4 minuten
Geschreven door Kirsten

Starring Sarina: van ‘STAR’giair naar Marketing & Communication Professional

Geschreven door Kirsten
over ons

Wat een geweldige journey heeft ze opgeleverd en heeft ze zelf ondergaan sinds haar start in september vorig jaar. Van afstudeerstage naar new STAR binnen ons marketingteam. Je leest het goed, per 1 juni is ze namelijk onze nieuwe Marketing & Communication Professional. Ook heeft ze een geweldige afstudeeropdracht afgeleverd (employee journey) én heeft ze haar Bachelor of Arts in de pocket. Deze boss babe is rocking IT. Dit komt haar natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Tijd dus om haar even aan de tand te voelen. Lees je mee?

We zijn 10 maanden verder en je hebt een afstudeeropdracht afgeleverd, je Bachelor diploma op zak én je mag blijven. Gefeliciteerd! “Dank je. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat het afstuderen erop zit. Het heeft namelijk heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Maar ben heel blij met het uiteindelijke resultaat én dat ik mag blijven natuurlijk. Ik vond het zo fijn om hier aan de slag te gaan. De collega’s, de bedrijfscultuur, de werkzaamheden. Alles voelde gewoon goed.” Wat Sarina erg fijn vindt is dat ze zich nooit ‘maar’ een stagiair heeft gevoeld. “Ik voelde me gewoon een volwaardig medewerker en stond op dezelfde level als elke andere collega.”

"De collega’s, de bedrijfscultuur, de werkzaamheden. Alles voelde gewoon goed."

En het harde werk leverde je uiteindelijk je job als Marketing & Communication Professional op. Hoe bevalt het tot nu toe? “Ik heb het ontzettend naar m’n zin en ben blij dat ik mag doen wat ik leuk vind. Het team is gezellig en ik kan altijd sparren met Babs of Kirsten. Zij hebben beide veel kennis en (werk)ervaring en kunnen mij ook verder helpen groeien. Natuurlijk kan ik me ook verder ontwikkelen met trainingen of cursussen, maar om van zulke ervaren collega’s te kunnen leren vind ik ook heel prettig.”

Afgelopen juni ben je gestart in je nieuwe rol. We zijn al een paar weken onderweg. Is er veel veranderd ten opzichte van je rol als stagiair? “Eerlijk gezegd merk ik niet veel verschil. Ik doe qua werkzaamheden bijna hetzelfde. Het grootste verschil zit ‘m in dat ik meer verantwoordelijkheid krijg. Ik draai nu m’n eigen projecten. Zo heb ik m’n eigen eerste evenement al ‘gedraaid’. Het Seven Stars Padeltoernooi. Hier heb ik het grootste gedeelte zelf mogen organiseren. Echt heel tof en iets waar ik erg trots op ben. Ook word ik nu wat meer losgelaten en doe er wat andere dingen bij. Zo ga ik me bezighouden met online marketing en ’t intranet. Tijdens de stage was ik vooral bezig met (interne)communicatie, het ondersteunen bij het organiseren van events en vormgeving. Nu komt daar online marketing bij. Want m’n functie is een verdeling tussen online- en offline marketing en communicatie en events. Ook is er meer ruimte voor m’n eigen ontwikkeling. Waar wil ik mijzelf graag in verder in ontwikkeling? Heb ik daar extra cursussen of trainingen voor nodig? Het is fijn dat ik me daar nu mee bezig kan inhouden in plaats van school.”

"Ik voelde me gewoon een volwaardig medewerker en stond op dezelfde level als elke andere collega."

En met school hoef je je inderdaad niet meer bezig te houden. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat je als stagiair kunt blijven bij je afstudeerstage. Wat heeft er denk je voor gezorgd dat je de mogelijkheid hebt gekregen om binnen Seven Stars door te groeien? “Goede vraag. Ik denk dan toch dat het ‘m zit in dat ik in de 10 maanden dat ik stage heb gelopen heb kunnen laten zien wat ik kan. Natuurlijk heb ik hard gewerkt en m’n best gedaan. Ook ben ik van nature eager, wil graag verder leren en weet ook waarin ik me nog verder wil ontwikkelen. Tijdens de stage heb ik natuurlijk veel theorie van school in de praktijk kunnen brengen. Daardoor weet ik nu ook waar m’n kwaliteiten liggen. Uiteindelijk is de functie zoals deze nu is ingericht speciaal voor mij gemaakt, omdat ze zo blij met me waren!” 

"Ik denk dat het belangrijk is dat je tijdens je stage durft om dingen aan te pakken. Zo kan je juist laten zien wat je kunt. ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, zoals Pipi Langkous ook wel zei."

Wauw, dat is natuurlijk een groot compliment. En waarom heb je ervoor gekozen om deze kans aan te grijpen en niet eerst verder te kijken? “Ik voelde me erg gevleid dat ze me deze kans aanboden. Het is een mooie eerste stap op de arbeidsmarkt voor iemand die net van school komt. Maar wat ik vooral belangrijk vind is dat ik het erg naar m’n zin had. Ik had elke dag zin om naar kantoor te gaan en de werkzaamheden vind ik leuk én uitdagend. Kan er m’n ei ook goed in kwijt. Ook wist ik natuurlijk wat voor leuke projecten er nog aan zouden komen en het leek me dan ook tof om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Sarina heeft ook nog een tip voor stagiaires die binnen de organisatie een volgende stap willen maken: “Ik denk dat het belangrijk is dat je tijdens je stage durft om dingen aan te pakken. Zo kan je laten zien wat je kunt. ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, zoals Pippi Langkous ook wel zei. Wees eager om te leren. Dat je qua skills nog niet op het level van een ‘volwaardig’ medewerker zit is natuurlijk logisch. Maar wees niet bang om fouten te maken, want juist van fouten leer je. Kan je ook meteen laten zien hoe je die fouten oplost. Want ook dat hoort erbij.”

Wil jij ook veel verantwoordelijkheden tijdens je stage? Het verschil maken in een rol die bij jou past? En misschien net als Sarina doorgroeien binnen een organisatie? Lucky you! Wij zoeken nog versterking. Check hier onze vacatures. 

Zoek jij ook een leuke stage?

Check dan onze vacatures.

BEKIJK ALLE VACATURE