Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

18.04.2024
1 minuten
Calista Dekker

Kijkje in de werkdag van Sofie

Calista Dekker
over ons

Het is weer tijd voor een exclusief kijkje in de werkdag van één van onze Stars. Dit keer neemt Sofie, onze Corporate Recruiter, je mee in haar werkdag. Zij is altijd opzoek naar dé perfecte match voor nieuwe ‘stars’ binnen onze teams. Ben je benieuwd wat ze allemaal doet tijdens haar werkdag? Read along!

06.00 uur:
Om 6 uur start (mijn dochter Noé) de dag. Ik kan er echt van genieten om rustig met haar op te starten. Nog even wat quality time voordat de drukte van de dag begint.

8:00 uur:
Nadat ik Noé en mij heb klaargemaakt voor de dag stap ik in de auto. Ik breng haar naar de opvang en rijd richting kantoor. In de auto begint mijn dag direct al met een belletje van een kandidaat.

08:45 uur:
Zodra ik ons kantoor in Zwolle binnenloop zoek ik meteen mijn HR-collega Carmen op. We kletsen even bij met een kopje koffie (of twee). Daarna werk ik mijn mail bij. Ik moet een mail versturen waarin ik een kandidaat afwijs. Niet altijd leuk om te doen, maar ook dit hoort bij m’n baan als Corporate Recruiter.

10.00 uur:
We hebben een vacature openstaan voor de rol van Senior Accountmanager. Ik heb zo een sollicitatiegesprek met een kandidaat voor deze functie. Ik bereid me even voor en print zijn CV uit. Daarnaast zorg ik dat er water klaar staat en lees ik me nog even in. 

11.00 uur:
Het sollicitatiegesprek ging erg goed. Ik praat nog na met mijn collega die bij het gesprek zat. We willen hem graag uitnodigen voor een tweede gesprek. Ik check direct ook even de ‘werken bij-pagina’ op nieuwe sollicitaties. Yes! Ik zie dat een andere procedure is afgerond. Dit betekent dat we er binnenkort weer een nieuwe ‘Star’ bij krijgen. Supertof!

12.00 uur:
De lunch is vandaag net wat anders. We hebben namelijk de afscheidslunch van onze (interim) collega Jorg. We gaan sushi eten bij Blue Sakura, love IT! We halen leuke herinneringen op want we hebben intensief samengewerkt. Jorg heeft mij destijds zelfs benaderd voor deze leuke functie.

13.30 uur:
Tijd voor wat administratieve taken. Ik begin met het inplannen en bevestigen van gesprekken. Daarnaast pas ik alle salarissen in de vacatures aan. We hebben namelijk een indexatie gehad in het begin van dit jaar. Goed nieuws dus!

14.30 uur:
Op naar Amsterdam voor een Netwerkevent: ‘Recruiters Connected’. M’n tijd in de auto gebruik ik voor belletjes met sollicitanten. Ik bespreek een PPA-assessment met een toekomstige ‘star’ en maak een afspraak voor een sollicitatiegesprek.

16.00 uur:
Tijdens het event luister ik naar inspirerende sprekers. Er wordt onder andere gesproken over effectieve recruitment door middel van digitalisering en we sluiten af met een netwerkborrel. Altijd goed om nieuwe connecties te maken.

19.00 uur:
Tevreden stuur ik de auto weer naar Elburg terwijl ik luister naar een Podcast. Morgen is het vrijdag, m’n vrije dag. Ik vind het fijn dat die werk-privébalans zo goed samen past met m’n rol als Corporate Recruiter.

Lijkt het je ook leuk om bij ons aan de slag te gaan? Bekijk hier al onze vacatures.

Zoek jij ook een leuke baan?

Check dan onze vacatures.

BEKIJK ALLE VACATURE