Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

01.01.2021
4 minuten

Starring Richelle: van klantenservice medewerker in Lissabon, naar fieldmanager in Zwolle

over ons

Vorige week vertelden wij het jullie al: met onze nieuwe rubriek ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week is onze Richelle aan de beurt. Zij maakte jaren geleden een carrièreswitch naar een totaal andere baan bij Seven Stars. Van Customer Support Agent in Lissabon naar IT recruiter in Zwolle. Inmiddels is ze doorgegroeid naar fieldmanager in Team West. Ze vertelt jullie hier graag over. Richelle, take it away!

Ik neem jullie graag even mee terug in de tijd. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar stage gelopen in Barcelona. Ook na mijn studie bleef het daardoor kriebelen om nog een keer in het buitenland te gaan wonen en werken. In 2017 vertrok ik dus met al mijn spullen naar Lissabon, daar ging ik aan de slag als Customer Support Agent op de klantenservice van een grote webshop. In die functie was ik voornamelijk het eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen. Mijn plan, om een jaar in het buitenland te wonen, verliep alleen even anders want net voor vertrek ontmoette ik mijn huidige vriend. Na vier maanden van huis kreeg ik heimwee naar het thuisfront en stapte ik op het vliegtuig terug naar Nederland.

Maar voor vertrek heb ik nog een belangrijk telefoontje gepleegd. Naar Seven Stars. Want daar was ik tijdens mijn studie al eens op gesprek geweest. Ik werkte toen als barista in een koffiezaakje waar onze financieel directeur Mike graag kwam. De rol van recruiter leek hem wel wat voor mij, dus gingen we het gesprek aan. Dat gesprek ging super, maar na afronding van mijn studie besloot ik toch om het  buitenland avontuur nog voor een laatste keer aan te gaan.

And the rest is history, zullen we maar zeggen. Want sinds 2018 ben ik trots lid van het Seven Stars team. Ik ben gestart als IT recruiter. Ik werkte op dat moment samen met onze accountmanager Sheelagh voor onze opdrachtgever de Belastingdienst. Samen met haar pakte ik na een tijdje ook het fieldmanagement op. Dat vond ik altijd zo leuk! Met die gesprekken maken we als Seven Stars ook echt het verschil. We horen van de professionals hoe het met ze gaat, waar ze mee bezig zijn en of ze tevreden zijn met onze dienstverlening. Op die manier houden we dus contact met de door ons ingezette professionals.

"Samen met onze accountmanager Sheelagh pakte ik na een tijdje ook het fieldmanagement op voor de Belastingdienst. Dat vond ik altijd zo leuk!”

Eind 2019 kregen we er meerdere opdrachtgevers bij, waar Sheelagh als accountmanager verantwoordelijk voor werd. Zij hield daardoor te weinig tijd over voor het fieldmanagement bij de Belastingdienst. Met elkaar hebben we de rol van fieldmanager ontwikkeld, deze rol bestond namelijk nog niet binnen onze organisatie. Het vormgeven van je eigen functie is natuurlijk fantastisch en gaf mij ook veel vrijheid. Inmiddels ben ik het ‘manusje van alles’ en die rol is mij op het lijf geschreven! Naast fieldmanagement heb ik er nog een aantal andere leuke taken bijgekregen, waaronder het ondersteunen van recruiters en partnermanagement. Mijn functie is eigenlijk een schakel tussen opdrachtgevers, professionals, partners en collega’s.

Waarom ik me zo op mijn plek voel bij Seven Stars? Omdat zij in mij geloven. In mijn kennis en mijn kunde. Maar vooral dat ik me 100% herken in de identiteit van Seven Stars. Je bent hier geen nummertje zoals in grote organisaties. Hier ben ik gewoon Richelle, iedereen kent mij en mijn krachten en dat is zó fijn. Doorgroeien blijf ik hier ook zeker doen. De stap naar fieldmanager is al gemaakt, maar ik heb nog veel meer in mijn mars. Zo heb ik afgelopen jaar mijn PSM1 Scrummaster certificaat gehaald en ben ik van plan mijn faciliterende rol nog verder uit te breiden.

"Je hoeft niet altijd ervaring te hebben, maar wel de persoonlijkheid! Ga gewoon het gesprek eens aan en kijk hoe het voelt. Go for it!”

Mijn tips voor als je een carrièreswitch wilt maken? Als je een baan zoekt waarbij het sociale aspect een grote rol speelt, dan zul je misschien niet meteen denken aan deze branche, maar het past echt. Je hoeft niet altijd ervaring te hebben, maar wel de persoonlijkheid! Ga gewoon het gesprek eens aan en kijk hoe het voelt. Go for it!

Zit jij ook aan een carrièreswitch te denken? Wil je meer weten over de rol als IT recruiter of fieldmanager? Of wil je weten hoe het mij nu bevalt? Neem dan contact met me op, ik vertel je er graag meer over! (richelle@sevenstars.nl | 0630202705)

Richelle en haar team zoeken nog collega's. Bekijk hier onze vacatures! 

Zoek jij ook een leuke baan?

Check dan onze vacatures.

BEKIJK ALLE VACATURE