Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

21.11.2023
4 minuten

Starring Robin: van ‘STAR’giair naar IT Recruiter bij Seven Stars

over ons

Werkgeluk voor onze Stars? Binnen Seven Stars streven we naar niets minder dan dat. Iedere ‘STAR’ heeft de regie over zijn of haar eigen werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling en doorgroei. Laten we het daarom eens hebben over Robin. Hij kwam afgelopen februari de Seven Stars-wereld binnen als ‘STAR’giair in team West. Nu zo’n 10 maanden later, is Robin niet meer weg te denken uit het team én is hij doorgegroeid naar de rol van IT Recruiter. Geweldig toch? Dit kreeg hij natuurlijk niet zomaar in z’n schoot geworpen. We zijn dan ook benieuwd naar z’n verhaal. Lees je mee?

Je was nog maar een paar maanden bij ons binnen en je kreeg al een aanbieding om te blijven. Inmiddels zijn we 10 maanden verder en heb je een mooie rol als IT-recruiter te pakken. “Ja, ik ben blij dat ik mocht blijven natuurlijk. Tijdens m’n stage had ik het erg naar m’n zin, dus het was tof dat ik na 3 maanden al een voorstel van Laura (Business Unit Manager in team West) kreeg. Daar voelde ik me gevleid door. Heb er wel even over nagedacht, maar dacht ook bij mezelf: ‘Waarom zou ik het eigenlijk niet doen?’. De organisatie vind ik fijn, ik voel me thuis en er zijn mooie doorgroeimogelijkheden vanuit de rol van IT Recruiter.”

Robin is inmiddels niet meer weg te denken uit ’t team. Hoe bevallen je de eerste maanden als IT Recruiter? “Ik heb het onwijs naar m’n zin, en ga elke dag met plezier naar ’t werk. Ook heb ik de eerste complimenten van IT-professionals al gehad. Dat doet me goed! Tegenwoordig hoor je over het recruitment vak toch veel (voor)oordelen. Maar juist de Seven Stars manier – dus de persoonlijke aanpak – maakt ’t voor mij nog leuker. Krijg ik echt energie van.” Binnen het team werkt Robin nu veel samen met Gerben. “Voor een van onze opdrachtgevers ben ik nu verantwoordelijk voor de recruitment en Gerben voor het accountmanagement. We hebben een goede band en het is tof dat we dit samen kunnen oppakken. Ook leer ik veel van Gerben omdat hij ervaring heeft in de IT-wereld en de arbeidsbemiddeling. Maar ik heb niet stilgezeten hoor. Door verschillende IT-trainingen te volgen heb ik mijn kennis in het vakgebied al kunnen uitbreiden. Dit helpt me om m’n werk nog beter te kunnen doen. Dit wordt vanuit Seven Stars gefaciliteerd en het is fijn dat hier aandacht voor is.”

Mooie ontwikkelingen voor Robin dus. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat je als stagiair kunt blijven na je afstudeerstage. Wat heeft er denk je voor gezorgd dat je de mogelijkheid hebt gekregen om binnen Seven Stars door te groeien? “Dat zit ‘m denk ik toch in dat ik mezelf heb laten zien tijdens de stage. Natuurlijk was er van het begin af aan al een klik met het team. Het is al eerder door anderen benoemd, maar ik heb me nooit ‘maar’ een stagiair gevoeld. Het is gewoon belangrijk dat je laat zien dat je beschikbaar bent. Ook heb ik het team bij verschillende taken ondersteunt. Door mijn verantwoordelijkheid te nemen in de werkzaamheden, kreeg ik ook het vertrouwen van het team. Daardoor mocht ik ook steeds meer doen en bijna volledig meedraaien.”

Het is natuurlijk geweldig dat je al de stap van ‘STAR’giair naar IT Recruiter hebt gemaakt en dat je zoveel ontwikkeling doormaakt. Wat is voor jou de stip op de horizon binnen Seven Stars eigenlijk? “Ik heb de opleiding commerciële economie afgerond in de richting van accountmanagement/sales. Het liefst wil ik toewerken naar het accountmanagement. Al moet ik zeggen dat ik ook benieuwd ben naar ’t fieldmanagement. Misschien dat ik daar een keer iets van kan proeven. Het mooie is dat de doorgroeimogelijkheid naar het accountmanagement binnen Seven Stars ook een logische stap is na ’t recruitment.”

Een mooi doel om naartoe te werken dus. Robin heeft ook nog een tip als je binnen een organisatie de volgende stap wil: “Ik denk dat het belangrijkste is dat je laat zien wat je in huis hebt. Probeer dingen uit, ook als je het nog niet eerder hebt gedaan. Misschien vind je dit spannend, maar wees vooral niet bang om fouten te maken. Want fouten maken is menselijk. Daar leer je juist het meest van.”

Heb jij zin om tijdens je stage de touwtjes in handen te nemen? Om de show te spelen in een rol die op jouw lijf geschreven is? En wie weet, misschien zelfs net zo’n sterrencarrière als Robin opbouwen? Check dan hier onze vacatures.

Zoek jij ook een leuke stage?

Check dan onze vacatures.

BEKIJK ALLE VACATURE