Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

06.07.2022
1 minuten
Geschreven door Kirsten

New Star: meet Daphne

Geschreven door Kirsten
over ons

A new rising star! Meet onze Daphne. Een leergierige dame die ook graag in contact is met mensen. Eigenschappen die perfect passen bij haar nieuwe rol. Ze gaat namelijk aan de slag als IT Recruiter bij team Noord.

In haar vrije tijd is Daphne graag creatief bezig, van schilderen tot aan kleien. Maar wel voor de fun, samen met haar vriendinnen onder het genot van een borrel. Verder noemen familie en vrienden haar veranderlijk. Voorheen verhuisde ze namelijk het liefst elk half jaar. Maar nu ze is gesetteld met haar vriend, houdt ze het bij het veranderen van hun meubels in huis.

Inmiddels kennen jullie het: de 7 dilemma’s. We hebben ze Daphne ook voorgelegd. Lees je mee?

Fiets of auto?
“Oeh lastig. Op dit moment zou ik dan toch voor de auto kiezen. Sinds februari heb ik namelijk mijn rijbewijs en vind het erg leuk om te rijden. Al was het vanmorgen wat minder leuk door de lange files op de weg (boerenprotest). Mijn vriend werkt sinds kort ook in Groningen waardoor de auto altijd voor de deur staat. Ik kan natuurlijk ook met de fiets naar kantoor, maar het autorijden vind ik toch te leuk. Dus als hij toch voor de deur staat pak ik ‘m graag. Verder pak ik wel veel de fiets. We wonen namelijk in het centrum, waardoor alles op loop- en fietsafstand is.”

Werk of school?
“Die vind ik makkelijk: school! Niet dat ik werken niet leuk vind, integendeel zelfs. Maar ik vind niet dat je na je studie moet stoppen met leren. Persoonlijk vind ik het belangrijk om mezelf doormiddel van een cursus of opleiding door te blijven ontwikkelen. Ik zou het ook wel zien zitten om weer fulltime de schoolbanken in te gaan, maar dat zit er niet meer in. Ik vond school echt fan-tas-tisch: de vrijheid om alles zelf in te delen en nieuwe dingen te leren. Na mijn hbo studie Small Business en Retail Management heb ik nog een half jaar een master geprobeerd. Ondanks dat het hbo mij gemakkelijk afging, was dit met de master wel anders. Het niveau van wiskunde en statistiek was zo hoog dat ik dit nooit kon bijspijkeren. Zelfs niet met bijlessen. Ik wist al dat ik alle studiepunten niet zou gaan halen én werd er zo ongelukkig van dat ik besloot er mee te stoppen.”

Bootcamp of borrel?
“Dan kies is toch voor de borrel. Dat vind ik het allerleukste. De voldoening die je voelt na een bootcamp is wel fijn, maar tijdens een bootcamp is het wel écht afzien. Tijdens corona heb ik wel vaker een bootcamp gedaan, maar de borrel erna is dan toch veel leuker!”

Ochtend of avond?
“Ochtend. Ik ben echt een ochtendmens. Vanmorgen ging de wekker om 06.00 uur, extra vroeg omdat ik naar Zwolle moest reizen. Ik sta dan zonder moeite op. Het liefst sta ik nog eerder op zodat ik mijn dag rustig kan starten met een kopje koffie en me rustig kan klaarmaken. Een avondmens ben ik echt niet. Ik heb bijvoorbeeld écht een borrel nodig als ik tot een uur of 0.00 uur gezellig wil blijven. Soms benijd ik mensen die tot in de late uurtjes gezellig kunnen blijven doen. Als ik een avondje weg ga lig ik zelf het liefst voor 02.00 uur in bed!

Praten of luisteren?
“Hmm.. Ik denk dat ik beter kan luisteren. Kletsen kan ik ook hoor, maar ik vind het leuker om andere mensen vragen te stellen dan over mezelf te kletsen. Als je goed naar anderen luistert kan je ook weer dingen leren van wat zij te vertellen hebben. Waar ik me bijvoorbeeld heel erg aan kan irriteren is wanneer andere mensen niet goed kunnen luisteren. Dat komt ook omdat ik er altijd veel moeite in steek om goed naar mensen te luisteren.”

Alleen of samen?
“Samen! Eerder kon ik helemaal niet alleen zijn. Toen ik op kamers woonde was ik altijd bij vriendinnen. Sinds een paar jaar vind ik het ook lekker om even alleen te zijn. Maar dan echt niet langer dan een halve dag.”

Zon of sneeuw?
“Zon, zeker weten! Vroeger ben ik een keer op wintersport geweest, wat ik erg leuk vond. Maar het was niet iets dat ik vroeger elk jaar standaard met mijn ouders deed. Ik zou het wel graag nog een keertje willen doen, maar dat moet goed komen aangezien mijn team hier erg fanatiek in is! Maar een zonvakantie gaat bij mij wel altijd voor. Voor de komende zomervakantie heb ik nog geen plannen. We (mijn vriend en ik) zijn slecht in plannen en met een vakantie regelen kan dat soms wel een dingetje zijn. We vinden het allebei niet leuk om een vakantie uit te zoeken, dus ik denk dat dit een last minute beslissing gaat worden”

Wil jij Daphne welkom heten of een afspraak met haar inplannen? Stuur haar dan een berichtje op (daphne@sevenstars.nl/0651283391)

Zoek jij ook een leuke stage?

Check dan onze vacatures.

BEKIJK ALLE VACATURE